Bílkovina a krev v moči přesto mikrobiologie negativní?

Dobrý den pane doktore, chtěla jsme se zeptat,před týdnem mě probudilo hodně časté nutkání na močení,odpoledne jsem zjistila,že mám moč úplně rudou tu a tam drobné črvenými kousíčky. Večer už byla jen růžová, teplota zvýšená, žádné bolesti jen trošku při dočůrávání. Další den mi byla nasazena antibiotika Ofloxin, po 5 dnech kontrola papírkem stále zvýšené bílkoviny a krev. Byl udělán ultrazvuk -v pořádku,mikrobiol. rozbor cévkované moči negativní. Jelikož dopadla mikračka dobře, tak už dále léčena nejsem, byť mám stále trochu krve a bílkovin v moči. Myslíte, že to nevadí? Jednalo se opravdu o zánět a nebo by to mohlo být i něco jiného? kromě snížené funkce štítné žlázy na autoimunit. podkladu žádné jiné nemoci nemám. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Podle toho, jak líčíte příznaky, se nejspíše jednalo o zánět močových cest, který je již zaléčený. Kvůli přítomnosti krve v moči ale bude nutné doplnit cystoskopii a v případě normálního nálezu ještě nefrologické vyšetření. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: