Bílkovina v krvi

Dobrý den. Před dvěma měsíci jsem prodělal akutní zánět močového měchýře s krví v moči, přeléčeno antibiotiky. Můj pitný režim je díky povolání učitelky dost špatný. Odmala mám potíže s dodržováním pitného režimu, nyní se mi stane, že za dopoledne od rána vypiju pouze sklenici minerálky a šálek kávy, stejně tak mám i potíže s močením, někdy nejdu za celé dopoledne. Minulý týden jsem prodělala i silně svědivý gynekologický zánět. Možná i díky stresu jsem pociťovala častější nutkání na záchod než jsem zvyklá. Na toaletu chodím nyní cca 7krát denně, v noci není potřeba. Mám i častější pocit žízně. Dnes jsem byla u své praktické lékařky na vyšetření, jelikož se obávám, abych netrpěla cukrovkou. V mé rodině ji nikdo neměl a říkám si, že v 26 letech je snad na cukrovku brzy, ale jeden nikdy neví. Při vyšetření moči mi byla zjištěna přítomnost bílkovin, zítra jdu na odběr krve a moči pro kultivaci. Krev mi byla odebrána cca před rokem a vše bylo v pořádku, lékařka mi řekla, že cukrovka je dosti nepravděpodobná. Přesto mám obavy. Je možné, že bílkovinu v moči způsobují ještě nějaké případné zbytky gynekolog. zánětu? Nebo bych se měla spíše obávat o stav svých ledvin a močového ústrojí? Přijde mi, že i díky obavě z cukrovky se mi potíže zdají mnohem horší, protože se na ně soustředím. Mockrát děkuji za názor a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, malé množství bílkoviny v moči nemusí znamenat nic. Obzvlášť pokud je to jediný nález a nemáte jiné potíže a jste po prodělaném zánětu. Může jít o následek nebo pozůstatek zánětu. Důvod k obavám po jediném nálezu není

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: