Boláky po zarostlých vousech

Vážená paní doktorko, trápí mě manželův vzhled obličeje, způsobuje si to sám a nedá tomu pokoj. Kdysi mu zarostlo pár vousů a on si to sám nůžkami a pinzetou tak rozdrbal, že má několik fakt ošklivých dír v obličeji. Pořád do toho řeže a trhá nové vousy, vytahuje jakési bílé tečky, krvácí mu to a hnisá, ale nedá tomu pokoj. I když koupím drahý krém, stejně si to rozdrbává :-( Dělá to několik hodin denně hned jak přijde z práce.. má v obliceji hluboké díry a když jde ven zalepuje to náplastí. Jsem z toho na nervy, poraďte co mu na to dát a jak ho presvedcit ať do toho nerejpe .. děkuji

Odpověď odborníka:

Vážená paní, obávám se, že tuto věc přes poradnu nevyřešíme. Pokud je situace taková, jak popisujete, manžel má poměrně vážný zdravotní problém prvotně psychického rázu. Je třeba manželovi zdůraznit, že zánět v obličeji vzniklý z infekce v ráně může mít velmi vážné následky. Manžel by měl navštívit svého praktického lékaře a ten by mu po zhodnocení stavu měl doporučit další postup.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Boláky po zarostlých vousech | Od: Manželka | 30.7.2015 10:34
Děkuji za odpověď, poradne jsem prohledala internet,a sice
nejsem doktor,ale podle všeho by mohl manžel mít hnisavou
infekci způsobenou stafylokokem, přesně se tomu říkají
furunkl. Myslíte, že mám pravdu? Podle obrázku i všech
informací to vypadá úplně stejně.
Možná se pletu, přesto jsem manželovi řekla, že to co si
způsobil je nebezpečna infekce a jestli mě nezačne trosku
poslouchat a léčit si to podle rad, ktere jsem našla, bude
muset na chirurgii řezat a desinfikovat. Několikrát. A to boli.
:-D
Asi to zabralo, hned se ptal jak a čím má kuzi ošetřovat,kéž
by vydržel a zvládl to vyléčit sám bez rezani:(
,,naordinovala,, jsem na noc černou mast, víc si netroufnu.
mám doma Differine kožní emulzi, mohl by si to tím mazat
nebo má radši navštívit lékaře a ne experimentovat?
Moc děkuji.
reagovat
re:Boláky po zarostlých vousech | Od: uLékaře.cz | 30.7.2015 11:38
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
re:re:Boláky po zarostlých vousech | Od: Haluz | 17.9.2015 13:01
Tak toto mě připomíná až moc můj problém,
všichni mi taky říkali že si do toho drbu ! Drbe
tak leda vám a to v hlavě. Doporučuji zjistit si
něco o fenoménu dosahujícího pandemického
stavu o kterém se mlčí ! Morgellons, jsou už
miliony lidí trpící touto nanejvýš zvláštní
chorobou. Sám mám tento problém, a vyzkoušel
jsem naprosto všechno, základ ale je dostat ven
z kůže co se tělo snaží vytlačit a způsobuje to
boláky, po odstranění příde vždy úleva a bolák
se perfektně shojí, ovšem přibyde jich dalších
několik a takto to pokračuje v mém případě snad
od puberty, kdy jsem do dvaceti myslel že je to
akné, až pak jsem s hrůzou zjistil oč jde, málem
mě to stálo život jelikož to dovede člověka i
zabít způsobem jaký si nikdo neumí představit.
Pokud se objevuje pocit jakoby po vás něco lezlo,
nebo píchání v kůži jakoby jste tam měli jehlu,
pokud si všímáte i jakýchsi sotva viditelných
vláken, tak s jistotou máte morgellony a to teda
máte co dělat. Ale nezoufejte nepanikařte dá se
proti tomu dost účinně bránit, počítejte ale s tím
že vám to život převrátí vzhůru nohama, doktoři
vám řeknou že jste magoři a pošlou na
psychiatrii, jelikož toto diagnostikují jako tzv.
bludy parasitós. Je to ale skutečné víc než dost.
Nic se o tom pořádně neví, FDA všechno tutlá a s
největší pravděpodobností to pochází z
laboratoře USA. Moc se to ale nesnažte chápat
jelikož si s tím lámovou hlavu několik let vysoce
vzdělaní lidé a to co objevujou je prostě za
hranicí všeho. S naprostou jistotou vím že jsem
zcela psychicky zdráv, i přes to co jsem zažil..
Na slovo psychický ve spojení s touto nemocí
jsem ale velmi alergický. Jelikož ze mě nikdo
vola dělat nebude. Nebo snad páni doktoři je
normální aby z kořínku vousu vyrůstalo 5x tenčí
vlákno ? Já myslím že ne všecko mám z
dokumentované a až toho bude dost, půjdu s tím
před soud !
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: