Bolavý kotník

Dobrý den, přez noc mi natekla pravá noha v oblasti kotniku, z levé i pravé strany. Nikde jsem blbě nešlápnul ani nezakop, prostě jen tak. Pan doktor říkal něco o haematomu ale to bylo negativní. Poslal mě domů ledovat a stáhnout obinadlem. Vůbec to ale nepomáhá a noha bolí i když je v klidu. Nemužu mít náký zánět šlach nebo něco s žílama ?Děkuji

Odpověď odborníka:

To jistě je možné. Kromě rtg snímku bude záležet i na klinickém vyšetření, zjištění místa bolesti, typu postižení hlezna. Omezení hybnosti. Vhodné znehybnění na příklad ortézou, klid hlezna, chladné obklady, krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Iblaginu. Pokud by otok neodezněl zvážit i revmtologické vyšetření se zkouškou krevnch testů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak bojovat s periferními neuropatiemi? Všemi dostupnými prostředky!
Jaké existují rozdíly u chlapců a dívek s Prader-Willi syndromem?
Poruchy spánku
Články: Poruchy spánku
Nespavost je závažným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Virové záněty jater (hepatitidy)
Články: Virové záněty jater (hepatitidy)
Virové hepatitidy jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x