Bolest a tlak na srdci

Uz od mladi me trapi rychly srdecni tep. Podle doktoru mam tachykardii a selest na srdci. Je mi 21 let a posledni dva roky me trapi jeste neustale bodani, pichani a tlak na srdci. Nevim jestli mam jit k lekari, nebo je to pri teto diagnoze bezne. Muj bezny tep po probuzeni je 85 a pri provozu tak 120 za normalniho fungovani ve skole. Nic jineho nez srdce me netrapi, snad to ze beru uz 5 let antihistaminika na kozni alergie bez zjevne priciny. Dale beru pravidelne antikoncepci. Muze se to nejak ovlivnovat?

Odpověď odborníka:

Nikol,
pokud pociťujete bolest a píchání v oblasti srdce, k lékaři určitě zajděte, je nutné vyloučit právě srdeční nebo plicní příčinu vašich obtíží, i když ta je ve vašem věku velmi nepravděpodobná a stanovit pokud možno diagnózu (velmi často to bývají potíže spojené s páteří a žebry). Navíc pokud máte šelest, velmi pravděpodobně bude nutné ECHO vyšetření srdce, pokud nebylo v minulosti provedeno. Léky které užíváte by se ovlivňovat neměly.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: