Bolest achil. šlachy

dobrý den.asi před 2rokama by pak doktor diagnostikoval že mám nataženou achilovu patu a málem jsem šla na operaci ale nešla.taky řekl že už to budu mít pořád ale že se to může objevit právě při špatném šlápnutí apod.začalo mi to z dřepu z výskokem to mám do ted zakázané.mezitím se mi to vrátilo asi 2krát.A ted nevím jestli to patří k tomu nebo ne.jak je ta pata na jako na nártu když chodíte a ohýbáte nohu tak už 2druhý den mě to bolí a nohu nemohu v tom místě natáhnout.Myslíte že je to patří k tomu? nebo to přestane samo?dá se to vydržet a chodit se dá jakštakš..děkuji

Odpověď odborníka:

Takto se projevuje nejčastěji entezopatie Achilovy šlachy, bolestivé místo, kde se šlacha upíná na kost. Zde dochází po přetížení k zánětlivým nemikorobním změnám, které vyžadují léčbu. Lékařské vyšetření na ortopedii jistě, omezení zvýšeného zatížení, mnohdy se doporučuje i sádra pro zklidnění, jinak nástřik, rehabilitace a fyzikální léčba. Rázová vlna se rovněž aplikuje, pokud se stav opakuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: