Bolest a zduření krčních mandlí

Nedávno sem prodělal angínu. Doktorka mi předepsala V PNC 500, který sem bral po dobu 14 dní. Bolest v krku mírně ustoupila ale mandle jsou pořád zvětšené. Výtěry z krku nic neukázaly a krevní obraz byl také v pořádku. Už je to skoro dva týdny od dobrání antibiotik a v krku mě pořád bolí. Nevíte co by to mohlo být ?

Odpověď odborníka:

Především se znova obraťte na ošetřující lékařku.
Zvětšení tonsil a bolest v hrdle pravděpodobně znamená,že zánět dosud není doléčen.
Lékařka posoudí možnosti další léčby,ev.laboratorních vyšetření.

Zatím můžete zkusit Bioparox ve sprayi.Jedná se o lokální ATB a především protizánětlivý lék.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: