Bolest břicha a třísla

Dobrý den,mám na vás dotaz. Můj přítel si už přes 2 měsíce stěžuje na bolest břicha a třísla,převážně vždy na levé straně. Už byl 2x na chirurgii u nás v menším městě s podezřením,že má kýlu a vždy mu řekli,že mu nic není. Neposlali ho ani na vyšetření do nemocnice,ale on si dodnes pořád stěžuje. Nevíte,co by to mohlo být? Přítel nedělá žádný sport,jen občas zajde do posilovny, ale teď tam radši nechodí z důvodu,že by si mohl tu bolest ještě zhoršit. Děkuji za odpověď a doufám,že nějak poradíte.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla 2x vyloučena kýla, je pravděpodobné, že ji Váš přítel nemá. Bolesti v třísle mohou být způsobeny i přetížením, případně poraněním úponů břišních svalů v oblasti třísla. K tomu může dojít i při občasném posilování. Doporučil bych klid, případně běžně dostupné léky ze skupiny nesteroidních antirevmatik. Při přetrvávání obtíží by bylo vhodné sonografické vyšetření

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: