Bolest břicha a zad

Dobrý den, již delší dobu tady pozoruju články, a pořád se snažím přijít na to co by to mohlo být,tak se obracím sem k vám pro radu. Začalo to tím že jsem si našla práci. Je to práce pouze sedavá. Jelikož neumím sedět rovně ,tudíž jsem u práce skrčená a občas se protáhnu. Začalo mě proto bolet v krční a bederní páteři. Začala jsem chodit na rehabilitace ,které na chvilku pomohli. Jenže jsem potom na začátku března chytla zánět močáku, dali mi antibiotika ,které bohužel nezabrali,poté mi dali další.Penízky pro mě byly přednější než zdraví tudíž jsem kašlala na ležení a řekla jsem si že to všechno přejdu. Jenže mě začalo po braní antibiotik píchat v břichu (jako by ve střevech) řekla jsem si že to přejde. Také mývám chronické záněty v pochvě, a ten měsíc jsem se léčila i s pochvou , pan doktor mi doporučil nějaké tabletky do pochvy na obnovení poševní mikroflory (vagilact) jenže čím dýl jsem ho brala tím víc mě bolel podbřišek a začali výtoky. Přišla jsem k praktickému lékaři,který mě prohmatal břicho, když mi zatlačil na levou stranu pod žebry tak to píchalo ,jako předtím, ale nejhorší bolest je když zatlačí uprostřed pod pupkem,bolest je pichlavá a střílí mi až k žaludku. Poslal ma na ultrazvuk břicha, doktor mi řekl že jsem v levé části dost zaplyněná , že to může být i tímhle,taky se mě ptal jestli jsem brala po antibiotikách probiotika ,řekla jsem že ne, tudíš řekl že ty bolesti břicha mužou byt i z toho,poslal mě tudíž doktor na gynekologii , dostala jsem další antibiotika a mám zánět děložního hrdla, tudíž jsem už šla na nemocenskou. Jenže můj problém je takový že mě neustále bolí břicho v oblasti nad pupkem a kolem pupíku ať ležím nebo sedím , neustalá bolest která už nechce přestat ,je to tupá bolest nepomáhají ani prášky. Před třemi dny jsem byla hospitalizovaná , pocit dušnosti, srdeční arytmie , vyšlo z toho že jsem naprosto zdravá ,že trpím panickými ataky a že bych měla navštívit psychiatra. Jelikož naši se rozváději a s přítelem mám opravdu take problemy, odstěhoval se a psychicky jsem na tom opravdu špatně,každý den brečím,trpím depresemi. Pan gynekolog mi říkal že mám zvýšit příjem tekutin , začít jíst mléčné vyrobky a ty střeva by se zase mohli nahodit, ale hlavně že to je psychického rázu a že bych se měla naučit žít. Ale to furt nevysvětluje tu nehoraznou bolest břicha. Chtěla bych jít na kolonoskopii , ale nemam na to odvahu , opravdu se takovych vyšetření bojím a když si čtu rizika , nemam chut se do toho ani pouštět. Čímdál víc se bojím že mam rakovinu střev nebo chronovu nemoc. Bojím se že mi ty střeva jakoby rupnou nebo prasknou , mam pocit jako by byly nehorázně tenké a boleli mě, zároveň mě bolí i záda,necvičím,jenom ležím a mam špatné držení těla, teď bych se vás chtěla zeptat na jednu otázku , myslíte že to je z psychického rázu nebo je to i z toho že lidově řečeno nic nedělám a jsem líná jako prase? Nevíte co by mi mohlo pomoct? Upřímě ani moc mi neodcházejí plyny, bophužel prášky na tu tupou bolest nepomáhají ,každy den jsem ve stresu a už nevím co mam dělat. Bolí mě ve stejné pozici i záda s břichem. Krev byla v pořádku žádný zánět jen toho děložního hrdla. Jsem už z toho nešťastná. Bojím se že umřu,každý den . Děkuji za přečtení a budu ráda když se mi k tomuhle vyjádříte a napíšete mi svůj názor, nebo mi poradíte co bych měla dělat :(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vendulo. Je vidět, že Vás Váš zdravotní stav velmi trápí. Také poukazujete, že by to mohlo souviset s Vaší psychikou. Spousta chorob je totiž v dnešní době tzv. psychosomatická - stav duše se projevuje na stavu těla. Proto bych ve Vašem případě opravdu snažila duši povznést - pokud Vám to nejde samotné, tak psycholog či psychiatr pomůže - jen s tím příliš neotálejte, nebo se na Vás budou lepit další neduhy. Je důležité omezit stres, více se hýbat (ve Vašem případě je důležité cvičit s páteří, protože bolesti žaludku, které Vás trápí, mohou být také od páteře), zdravě a pravidelně se stravovat, nekouřit, nepít kávu a alkohol pít střídmě. Pokud se Vaše potíže s bolestí břicha budou i nadále zhoršovat, pak je na místě návštěva gastroenterologa a vyšetření gastroskopie, která ukáže, jestli je sliznice žaludku v pořádku nebo jestli jsou náznaky vředů - v tom případě by se nasadil lék a bylo by to lepší. Kupte si nějaká probiotika - např. Biopron a užívejte je, mohly by Vám po antibiotikách zlepšit mikrofloru. Ve Vašem věku je rakovina střev nepravděpodobná a Crohnova choroba by se projevovala urputnými průjmy. Místo myšlenek na smrt vyhledejte odborníka - nejlépe psychiatra, ten Vám pomůže...

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x