Bolest břišní stěny, jednorázově

Ráda bych Vás poprosila o názor na to, co mě potkalo během posledních 2 dnů ohledně trávení. Pro info - 26 let, 55kg/165cm, nekuřačka, před dvěma měsíci jsem vysadila horm. antikoncepci, neužívám pravidelně žádné léky, nemám žádné alergie ani trvalé potíže. V pondělí odpo jsem si dala trochu segedýnského guláše (domácí, nezahuštěný) s plátkem chleba, nebylo toho moc (od 18h byl trénink, tak se logicky "nenacpu"). Už když jsem dojedla, říkám si - Je mi nějak těžko, ale rozchodim to...V půlce tréninku jsem si musela sednout, břicho mě tlačilo mě jak kámen, tupá svíravá bolest, bolestivé i na dotek, při pohybu horší, ale nebylo mi na zvracení, žaludek mě nebolel. Než jsem dojela domů (20h), vyšplhala se mi teplota na 38,2°C, únava, bolest hlavy, zimnice, břicho napjaté, ani svaly nešly povolit, musela jsem chodit v předklonu a pocit, že se mi to ve střevech jakoby "šprajclo", nic nechtělo ven. Také pocit, že mě bolí břišní stěna, než střeva. V noci paralen, celkem jsem si vyspala. Včera (úterý) ráno teplota 37,7°C a asi třikrát malý průjem, takže trochu úleva, odpo už teplota nebyla vůbec, jen bolesti kolem pupíku při zakašlání, zasmání nebo zvednutí nohou. Snědla jsem trochu sucharů, fenyklový čaj s medem, suchou vařenou rýži a endiaron. Dneska už jsem bez příznaků, břicho měkké, i když ještě trochu citlivé na zmáčknutí. Co myslíte, mohla to být zrychlená forma střevní chřipky? Nezvracela jsem a průjem nebyl nijak úporný. Osobně mě znepokojila bolest ihned po jídle (jinak s trávením a jídlem problémy nemám), rychlý nástup horečky a bolest břišní stěny při doteku/zmáčknutí. S tímto jsem se poprvé setkala letos v červnu (tehdy po smetanové houbové polévce s chlebem) a podruhé teď, jinak nikdy jindy. Měl by o tom vědět lékař, měla bych podstoupit nějaká vyšetření? Velmi děkuji za Váš názor. Velmi děkuji za Váš názor, Jana.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Jano, s největší pravděpodobností se jednalo o mírnou "otravu" jídlem, nejspíše v důsledku pomnožení bakterií v omáčce nebo polévce. Pokud by se zažívací obtíže opakovaly častěji, doporučuji Vám domluvit se na potřebných vyšetřeních s Vaším praktickým lékařem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x