Bolest břišních svalů

Dobry den, uz delsi dobu (cca 1 rok) pocituji v urcitych situacich neustalou silnou bolest v podbrisku - brisnich svalu. Stava se mi to napr. pri kasli kdyz lezim, tak to strasne boli nebo nedejboze, kdyz si psiknu, tam me tam vjede silna ostra pichlava bolest, jakokdyby se mi ten sval utrh nebo neco takoveho. Dnes me to pobolivalo i pri beznem moceni, kdyz clovek "zatlaci". Co to muze zpusobovat? Nedelam zadnou namahavou cinnost, dokonce spis zadnou cinnost, mohou byt svaly ochable a tim boli?? Nebo co myslite? Celkem me to zacina trapit. Moc dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,svalová únava sice může být vnímána jako bolest a výbavné fenomény,které uvádíte,vedou k zapojení svalstva břišní stěny.Jenže-v medicině se při diagnose postupuje ve snaze oddělit věci závažné od těch sice nepříjemných.ale ne "nebezpečných".Břišní bolest jako projev tzv.syndromu svalové nerovnováhy při primární poruše pohybového aparátu přichází v úvahu až po vyloučení orgánového postižení.V tomto ohledu by Vám pomohla návštěva registrujícího praktického lékaře-pokud by potřeboval konsultaci,nasměruje Vás pravděpodobně do ambulancí chirurga,urologa,gynekologa.Sice to vypadá,že se "naběháte",ale pro Vás je informace,zda posilovat břišní svaly a bolest" přemáhat",či ji vnímat jako varování,velmi podstatná.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: