Bolest hlavy a ostatní

Dobrý den,reaguji na vaši odpověd tady :http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/krcni-pater-nebo-mozek-94306 Jsem moc ráda za vaší odpověď. Avšak si nevím rady, tak bych vám sem napsala vztah mezi příznaky a všechny potřebné věci... Tak první stav (15.10) jsem dostala ve škole, kolem 9-10 hod, který byl doprovázen silnými mžitky před očima asi cca 15-20 min,poté mě až do večera ukrutně bolela hlava... Od té doby jsem byla v pořádku, ale opět to na mě přišlo 21 až do 31 října, to se mi jeden den dlouhou dobu točila hlava ,bylo mi na zvracení, a omdlení . Musela jsem si dát obklad a lehnout si, bála jsem se vztanout... ( Kafe piju každé ráno někdy i odpoledne dle potřeby),Po 31.říjnu jsem si oddychla a bylo mi dobře, jenže od 2.listopadu to na mě zase přišlo.. je to takové nečekané že nevím kdy to čekat, jenže to mám tak od 9-10 každé ráno, a večer kolem 7-8 mě to přejde nevím proč.. Takhle to mám od května, jenže jsem si to začala zapisovat až teď. Každý den stav příjde úplně jiný, jeden den se mi točí hlava dlouhou dobu, mám křeče končetin , je mi na omdlení a zvracení.. Druhý den mě brní nohy chvíli,v noci se neustále budím a špatně spím, mám mžitky a tlak v očích , v čele doprovázen každodenní častou a silnou únavou.. ,Jednou mám chuť k jídlu jindy vůbec.. Už nevím co dělat.. Předem děkuji za další odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, já i můj kolega jsme vám doporučovali návštěvu neurologa, psychiatra a očního lékaře. My vám můžeme poradit všeobecně. Pomoci vám však může pouze lékař, který vás vyšetří, ten navrhne diagnostický postup a bude vás léčit. dopisováním si na těchto stránkách opravdu nic nevyřešíte. První příhoda s bolestí hlavy, kterou jste si zapsala se podobá migréně. Migréna má však přísná kritéria a je to skutečně tak krutá bolest hlavy, že člověk není schopen vůbec nic dělat. Jestli to byla opravdu migréna dokáže rozhodnout jen neurolog na zájkladě vašeho vyšetření. Další vaše pestré potíže již však migrénu nepřípomínají a spíše bych se přikláněla k jejich psychickému podkladu. Domnívám se ,že revize vašeho životní stylu vám může pomoci. Např., pokud pijete ráno jen kafe, bez snídaně a bez dostatku jiných tekutin, nedivte se, že se poté motáte. Kafe totiž odvodňuje. Pokud špatně spíte, samozřejmě, že jste poté přes den unavená. Zkuste si dát zatím na noc meduňkový čaj, třeba vás trochu zklidní. Já netuším, jste-li v dlouhodobém stresu, jaké máte denní aktivity atd. Tohle vše by jste měla probrat s psychiatrem a neurologem. Oni vám mohou pomoci, ale je potřeba jít za lékařem osobně, ne si s ním jen dopisovat. Řekli jsme vám s kolegou co máte dělat, tak prosím navštivte lékaře. přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: