Bolest hlavy a pocit malátnosti

Dobrý den, v mládí jsem trpěl na migrény, bylo i provedeno neurologické vyšetření a CT hlavy, punkce, rentgen mozku a krku, vyšetření očního pozadí- závěr migrenózní bolesti hlavy (v 15 letech). Poté jsem dostal na slabou oční vadu brýle (krátkozrakost) a bolesti ustaly. Nyní je mi 21, bolesti hlavy se vrátily i když méně často a né tak silné, dnes mě však překvapila nepříjemná bolest hlavy na jedné stráně, která se lokalizovala ve spánku a pokračovala až za ucho. Začalo to ráno a trvala asi tři hodiny...poté jako když utne během 5 minut bolest ustala a zůstala jen nepříjemná otupělost jakou jsem ještě nezažil,a tlak v hlavě, takový pocit jako bych nebyl ve vlastním těle, malátnost, neschopnost koncentrace, soustředění na paměť, také se přidal pocit cizího tělesa v krku a nucení kašlat. Mám obavu jestli to není nedokrvení mozku následkem nitrolební hypertenze...Před půl rokem jsem měl klíště ale příznaky boreliózy jsem neměl...na kompletním krevním rozboru jsem byl nedávno, včetně jaterních testů, biochemii a kdesicosi, všechno bylo v pořádku...mám obavy z té nitrolební hypertenze... Zdravotní stav: sportovní kondice, mírná zátěžová hypertenze (syndrom bílého pláště, na holteru tlak v pořádku), krátkozrakost jinak zdráv, před půl rokem klíště, bez erythemy migrans Vyšetření: CT, oční pozadí, neurologické vyšetření, RTG hlavy a krční páteře (před pěti lety ) v poslední době kompletní biochemický rozbor krve a plazmy, ekg, echo srdce

Odpověď odborníka:

Rozhodně navštivte neodkladně lékaře, bude zapotřebí neurologické vyšetření, CT hlavy, samozřejmě protilátky k vyloučení infekce (klíšťové encefalitidy), může se jednat i o závažné stavy (krvácení apod.)!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: