Bolest hlavy a ostatní

Dobrý den,píši ohledně svého už dlouho přetrvávajícího problému.Praktická lékařka kterou navštěvuji mě však odmítla se slovy že je to ze špatného stravovacího režimu (nepravidelné snídaně atp).Nechci nějak zpochybňovat její zkušenosti,avšak i tak mám pochyby a myslím že i lékař se může mýlit a proto se obracím zde,kde snad dostanu objektivnější odpověď popřípadě doporučení co dál.Jedná se o to že už od května tohoto roku trpím těmito pocity Častá únava což provází i bolesti hlavy zejména co se týče světel(fotofobie). Nevolnost, Mžitky před očima ,Nadměrná chuť k jídlu,někdy opak, Občasný problém s vyjadřováním(koktaní) Deprese ,Tlak v očích,brnění končetin,pískání v uších, Nespavost, Vím že by mohlo jít o nějaký stupeň migrény nebo problém s páteří avšak doktorka to zavrhla. První stav (15.10) jsem dostala ve škole, kolem 9-10 hod, který byl doprovázen silnými mžitky před očima asi cca 15-20 min,poté mě až do večera ukrutně bolela hlava... Od té doby jsem byla v pořádku, ale opět to na mě přišlo 21 až do 31 října, to se mi jeden den dlouhou dobu točila hlava ,bylo mi na zvracení, a omdlení . Musela jsem si dát obklad a lehnout si, bála jsem se vztanout... ( Kafe piju každé ráno někdy i odpoledne dle potřeby),Po 31.říjnu jsem si oddychla a bylo mi dobře, jenže od 2.listopadu to na mě zase přišlo.. je to takové nečekané že nevím kdy to čekat, jenže to mám tak od 9-10 každé ráno, a večer kolem 7-8 mě to přejde nevím proč.. Takhle to mám od toho května, jenže jsem si to začala zapisovat až teď. A fakt si nevím rady. Každý den mi ten stav příjde úplně jiný, jeden den se mi točí hlava dlouhou dobu, mám křeče končetin , je mi na omdlení a zvracení.. Druhý den mě brní končetiny, mám mžitky a tlak v očích a v čele.. ,Jednou mám chuť k jídlu jindy vůbec.. Už nevím co dělat.. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martino, potíže, které popisuje jsou velmi různorodé a nevím, jestli jste už podstoupila nějaká odborná vyšetření. Zkuste si pro sebe vyhodnotit, jakou máte v poslední době stresovou zátěž – ve škole , nebo i v osobním životě? Nadměrná stresová zátěž se může někdy projevovat i jako vámi popisované příznaky. Jestliže prožíváte úzkost, strach nebo paniku, mohla byste se zkusit se svými obtížemi obrátit na psychologa. Pokud jste absolvovala již nějaká vyšetření, která však nezjistila příčinu, můžete se zkusit ještě obrátit na lékaře, který se zabývá celostní medicínou , např..tradiční čínskou, která na vámi popisované stavy pohlíží celostně a cílem je dostat tělo zpět do rovnováhy. Pro lepší spolupráci s lékařem nebo psychologem bych doporučovala vést si záznamy o těchto stavech a zkusit si více všímat i toho, co se událo během dne ,kdy se stavy objevily.

Mgr. Hana Formánková
Mgr. Hana Formánková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické poradenství, arteterapie Brno

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x