Bolest hlavy, autonehoda, nález na magnetické rezonanci

V dubnu jsem měla dopravní nehodu a byla mi určena diagnóza disrorze krční páteře. Bohužel mám neustále bolesti hlavně po levé straně krku jdoucí přes rameno až pod lopatku stále se nemohu zbavit boule a otoku na rameni. Podstoupila jsem hospitalizaci na rehabilitačním oddělení (infuze, míčkování, cviky, elektrika, koupele a baňkování ) dnes jsem dostala výsledky z magenetické rezonance, ale k lékaři jdu až za měsíc a kousek. Můžete mi prosím vysvětlit, jaké jsou závěry? ---------napřímená až lehce invertovaná krční lordóza. Náznak spondylózy. Vyšetření ztíženo pohyb. artefakty, signál míchy nelze spolehlivě hodnotit. Podezření na protruzi disku C7/Th1 prominující na 2mm do p. kanálu s kraniální propagací. V ostatních etážích bez protruze disku. P. kanál volný. Foramen C5/6 vlevo částečně zúženo spondylofyty. MR vyš. C páteře / nativně T2 TSE sag, T1 TSE sag, T2 3D ciss tra+STIR syg. ---------- ráda bych se ještě zeptala na možnou souvislost s autonehodou. Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Hezký den Jiřino, nález na magnetické rezonanci je asi zhruba takový, že máte napřímenou krční lordózu, fyziologické zakřivení páteře, které má být obloukovité dozadu, vy máte tedy napřímené, nebo až vychýlené dopředu, náznak spondylozy znamená náznak porušení meziobratlové ploténky, která by mohla vyhřeznout a např. způsobít útlak míšního kanálu. Podezření na protruzi disku C7/Th1 - podezření právě na vyhřeznutí ploténky v úrovni přechodu krční a hrudní páteře. Neznám Váš nález, který jste měla před autonehodou, ale jistě tyto změny autonehodou být způsobeny mohou. Přeji Vám, at potíže brzy odezní, s pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: