Bolest kolene v ohybu a při zátěži

Dobrý den pane doktore. Je mi 19 let, mám 200 cm a 120 kg. Již dva roky mne trápí velké bolesti levého kolene. Koleno bolí jakmile ho mám dlouho ohnuté např v posteli nebo když sedím v autobuse nebo třeba ve škole. Ta bolest se neustále opakuje. Někdy to na chvíli přestanu a pak to zase několik týdnů zlobí. Už jsem z toho zoufalí. Nejprve jsem byl v nemocnici na Kladně. Tam mi doktor řekl, že je koleno pouze přetížené. Dal mi tedy ortézu, aby si koleno týden odpočinulo. Samozřejmě to vůbec nepomohlo a naopak i mě začalo být nepříjemné i to, že to koleno bylo tak dlouho v rovné poloze. Pak to na chvilku přestalo, a tak jsem zase od doktorů upustil, ale vrátilo se mi to znova. Tentokrát jsem navštívil ortopeda. Popravdě již ani nevím, co mi řekl. Poslal mě na rtg a řekl, že mám nějaký jiný kosti či co a poslal mě na nějaké magnety, aby se mi to spravilo. Nevím, čím mohu bolest kolene vyřešit tím, že 10x si půjdu do nemocnice lehnout a dám nohu do magnetického tunýlku, ale to bych odbočil. Tím jsme skončil u tohoto ortopeda a zase to na chvíli přestalo. Naposledy jsem byl teda u dalšího ortopeda. Ten byl již pečlivější. Poslal mě na rtg, na krev,.. nelíbily se mu moje krevní výsledky a to konkrétně ASLO. Bylo tuším 900. Nasadil mi na něj antibiotika tuším a tak se snížilo asi na 600. Pravděpodobně jsem přechodil nějakého stafilokoka. Ani jsem nevěděl, že ho mám a tam tato hodnota byla tak vysoká. Také mě trápily častější angíny. Doktor řekl, že to může být kvůli tomu ASLU, že ty látky napadají klouby a pak to bolí. Poslal mě tedy na ORL. Tam mi pouze řekli, že mám ret. čepy a dali mi na to nějaký sprej. Doktorka doporučila při zhoršení vyndání mandlí, což doporučil i ortoped, ale angína ted zase dlouho nebyla, a tak jsem si to nepřál. Doktor mi také do kolene píchl nějakou injekci, čímž si to koleno mělo nějak ulevit, ale vůbec to nepomohlo. Také mi měřil krejčovským metrem koleno a to levé bylo o hodně menší, než to druhé ( asi jak je méně namáhané ) Pak mě různě hejbal s tím kolenem. Třeba mi zasedl nárt a to koleno zkoušel jakoby vytáhnout, dával ho na stranu,... Bohužel at mi šáhl kamkoliv, mě to nikde nebolelo a ani nebolí. Bolí mě to, jak jsem uvedl na začátku, pouze při dlouhém ohybu nebo sebemenším zatížení. Těžce se mi vstává ze židle, bolí mě to když jdu do schodů,... Neudělám pomalu ani dřep, strašně to bolí. Ortoped mi řekl, že mám koleno jak 60 letý chlap. Dost mě to děsí. K doktorům mám celý život velmi negativní vztah, a tak bych než tam půjdu znova chtěl slyšet zase názor nějakého odborníka na internetu, i když můj problém nemůže posoudit naživo. Děkuji moc a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud máte nadále zvýšené ASLO - což je hladina protilátek proti streptokokůmmůže docházet k bolestem v koleni - tyto potíže léčí revmatolog. Ve Vašem ěku je častější potižení churpavek uvnitř koelního kloubů které se léčí nejrůznější rehabiltiací,léky či injekcemi. V krajním případě se pak provádí arthroskopie - menší operace při niž se koelno prohlédně zevnitř. Důležitý je i Váš rtg snímek. Závěr : jedná se o složitější problém a doporučuji Vám vyhledat znovu ortopedické či revmatologické ošetření

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: