Bolest kyčlí a bederní páteře vs léčba streptokoka a

Dobrý den. Omlouvám se za delší úvod. Je mi 37let, mám vyšší nadváhu (166cm/106kg), kterou řeším s pomocí lékařů (endokrinolog a gastroenterolog). Vždy jsem měla nadváhu, i přesto, že jsem chodila na sportovní školu, po ukončení školy jsem do otěhotnění ve 32 letech cvičila, plavala, hodně chodila. Do té doby, byť s nadváhou, jsem byla zdravá (vyjma alergií na pyl, prach…), cukr, cholesterol, vše naprosto v pořádku, stále mám spíš nízký tlak, neměla jsem sedavé zaměstnání, naopak neustále v pohybu. Nadváhu máme v rodině s obou stran. Při těhotenství jsme měla značné problémy, prakticky celou dobu jsem neustále zvracela, bylo mi hodně špatně, cca v polovině těhotenství jsem se dozvěděla, že dcerka bude mít VVV. Takže jsem byla sledovaná o to více. Porod proběhl nestandardně. Po několika denním vyvolávání porodu, jsem musela podstoupit akutní SC, oběma s dcerkou nám šlo o život. Dcerka porod zvládla dobře, já bohužel ne. Porod byl složitý, i při SC dcerku tahali kleštěmi (je to zapsáno i dokladech z porodnice). Na sále jsem téměř vykrvácela, pohmožděná bránice, poškozená žebra atd… to je jen menší výčet prvních problémů. Po pár dnech ukrutných bolestí břicha, se ukázalo, že mi zbylo po porodu v břiše zbytky placenty a lůžka a byla jsem už v takovém stavu, že mi hrozila otrava krve (dle informací personálu porodnice). Podstoupila jsem tedy po 4 dnech od porodu další nezbytný zákrok. Po té, jsem se bohužel nehojila, 3 týdny jsem měla 39-40°C horečky, X druhů ATB, jizva po porodu mi hnisala, tkáň mi denně čistili tzv. „lopatkou“ až na živou tkáň. Do toho strach o dcerku, se kterou jsem být nemohla, byla navíc ještě v porodnici operována….Bylo toho opravdu mnoho. Ukázalo se, že jsem nedostala transfuzi/e krve, proto jsem se nehojila, CRP hodnoty jsem měla neustále kolem 250…. Chodila za mnou paní psycholožka. Bylo to těžké období, ale zvládly jsme to obě. Nestěžuji, jen se snažím popsat začínající problém, jelikož si myslím, že to má hodně společného s mým současným problémem. Při těhu jsem připrala 9kg, z porodnice jsem odcházela s -14kg. Po šestinedělí mi bylo gynekologem sděleno, že mám nález na čípku, takže jsem docházela na Onko-gynekologii, kde jsem podstoupila léčbu, s dobrým výsledkem. Po pěti měsících od porodu jsem byla odvezena do nemocnice s bolestmi břicha, kde se ukázalo, že mám problém se žlučníkem a že žlučníkový kamínek uvázl mezi žlučovody a slinivkou. Podstoupila jsme tedy zákrok na jeho odstranění, ale nebyl úspěšný, proto jsem byla následně operována a byl mi odňat žlučník. Celou dobu jsem držela dietu nejprve šetřící, následně žlučníkovou. Teprve po povolení lékaře jsem „najela“ na normální stravu, pod dohledem lékaře. Během třech měsíců jsem nabrala 18kg. A zdůrazňuji, že opravdu pod přísným dohledem lékaře. S pevně daným jídelníčkem. Od té doby mám neustále zdravotní problémy. Specialisté si mě předávají, podstoupila jsem snad všechna možná vyšetření, bohužel nikdo mi nedokázal poradit, co se děje. Pořád jsem nemocná, trpěla jsem až do nedávna obrovskými bolestmi břicha, nadýmáním, těžkými průjmy, strašnou únavou. V podstatě sama jsem přišla na to, že mi vadí mléčné výrobky, byť mě několikrát testovali, zda mi nevadí, testy vždy vyšli negativně. Až po návštěvě lékařky mé dcerky, se ukázalo, že je to opravdu tak. Mléčné výrobky jsem vysadila, je mi mnohem lépe i energie mám víc. Dalším problémem, který mám je, že od loňského října, trpím angínami. Pokaždé jsem dostala ATB, nemoc ustoupila, ale během 2-3 měsíců se vrátila a ještě horší. Takže opět ATB, někdy i dvoje, nemoc ustoupí a stále dokola. Před 14 dny jsem se dozvěděla, že mám v krku Streptokoka A (měla jsme jej opakovaně ve stěrech), ovšem opravdu masivní nález, dostala jsem jiná, silná ATB, dva cykly. Poprvé, je snáším docela dobře, jindy je snáším s problémy (zvracení, průjmy, bolesti břicha…). K mému dotazu. Pokaždé, když mám angínu, mne strašlivě začnou bolet klouby, hlavně kyčle a pak bederní páteř. Po ústupu nemoci, bolesti během pár dní vymizí. Bohužel, tentokrát je to jiné. Angínu jsem dostala 5.8., byla jsem tři týdny doma s ATB. Pak pár dní klid a teď 10.9. dobírám poslední ATB (po zjištění Streptokoka A). Bolesti jsou čím dál větší, prakticky mám problém se vyspat a sedět. Paradoxně, když chodím, mě to téměř nebolí. Může souviset můj problém i se Streptokokem? Bylo mi totiž řečeno, že jej mám v sobě opravdu dlouho a že už je to ve stavu, kdy už může jít na klouby a srdce, což mě tedy hodně vyděsilo, ale samozřejmě nevím, zda to může být pravda. Prý dle testů, jej mám v sobě už dlouho a špatně léčený. S dcerkou trávíme hodně času na operacích, které vyžaduje její stav. Jsem samoživitelka, pracuji na HPP. Prakticky neustále „v jednom kole“. Nyní mám sedavé zaměstnání, snažím se to kompenzovat alespoň chůzí, kamkoliv to jen jde. Jídelníček mám napsaný od Endokrinologa, obsahuje velké porce ovoce a zeleniny, rozepsané sacharidy, bílkoviny…., dodržuji jej. Vím, že pohybu bych měla mít víc, ale já opravdu už nemám kapacitu na to, chodit ještě do posilovny nebo na cvičení. Jak píšu, s dcerkou jsem sama. Můj denní program je asi takový, že brzy ráno odvedu dcerku do školky, večer zase ze školky, mezitím pracuji, večer se postarám o dcerku, pohraju si s ní, udělám všechny domácí práce, které jsou třeba, a pak padnu do postele. Volno nebo chvilku pro sebe, si najdu jen stěží. Vím, že jsem „přetažená“, možná si život organizuji špatně, ale zatím to jinak nejde. Z otcovy strany je zájem téměř nulový, stran jeho rodiny malý. Pomoc bohužel čekat nemohu, i kvůli zdravotnímu stavu rodičů. Péče o dcerku je maličko náročnější, než o zdravé děti, ale nedala bych ji za nic na světě. Můžete mi prosím poradit, abych alespoň mohla fungovat normálně a bez bolestí? Moje praktická lékařka mi napíše doporučení kamkoliv, ale nějakou léčbu mi sama nenavrhne. Spíš se mě zeptá, co chci napsat. Proto se obracím na radu k vám. Třeba mě nasměřujete k nějakému specialistovi, budu vám za radu vděčná. Děkuji. Přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Sama uvádíte, že Vaše zdravotní problémy souvisejí i s Vašimi životními a rodinnými. Doporučuji Vám vyhledat lékaře ,který se zabývá celostní medicínou jako např MUDr Hnízdil, který pracuje v Praze či jeho kolega MUDr Šavlík. Oni Vás pak nasměrují dále . Běžná rehabilitační či medikamentosníléčba u Vás patrně stačit nebude.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na bolest hlavy platí homeopatie
Články: Na bolest hlavy platí homeopatie
Bolest hlavy je jednou z...
Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Články: Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Divertikly jsou výchlipky...
Plané neštovice
Články: Plané neštovice
Varicella neboli plané...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: