Bolest leveho podbrisku

Dobry den, mám na Vás dotaz ohledně zdravotního stavu. Léčím se s crohnovou chorobou v term.ileu a kousek tenk.střevu. Nyní v remisi Imuran 50mg 1-0-1. Crp 0,12 krevní obraz v pořádku. Jsem 4 měsíce po porodu. Již v Pátem měsíci těhotenství jsem měla velké křeče v tlustém střevě v místě esovité kličky, po odchodu plynu úleva, ale místo zůstalo bolestivé. Trpím na zácpu celé těhotenství i teď. Když mi dítě "drblo" do toho místa tak to velice bolelo. Střídaly se období klidu a bolesti. Nyní už 3 tydny celodenní pobolívání levého podbřišku(pichlava slaba bolest), bolest a tlak cítím i v zádech. Obcas v miste citim i horkost. Nekdy mivam zuzenou stolici a tlaky v podbrisku (jak kdyby se pred tim mistem hromadily plyny). Kontrastní CT bricha vyšetření 05/2015 bez nálezu, sono břicha v minulém týdnu opět negativní i pohmatem v pořádku. Lékaři mi říkají, že je to zácpou. Chodím cca 2x do týdne (poslednich 5 dni 1x denne). Občas najdu ve stolici trochu hlenu barvy bílé, hnědé, do oranžova. Občas i krev. A proto chci znát i Váš názor jestli je možné, že mé bolesti opravdu souvisí se zácpou nebo se může jednat o jiný problém? Kolonoskopie byla 08/2012 jen s nalezem crohn v term.ileu tl. strevo bez nalezu. Stálé pobolívání, i po stolici mě znervózňuje. Váha se drží stabilně na 60 kg/172cm. Mam strach z rakoviny muze nador vyrust za 3 roky od kolonoskopie? Popr. na ct sel by videt? Mnohokrát děkuji za odpověď. 

Odpověď odborníka:

Milá Báro, chápu Vaše obavy, když člověk nemá jistotu, stále mu hlavou běží pochybnosti. Jistě zácpa může být původcem Vašich obtíží. Na Ct by nádor, který by Vám měl způspbovat takovéto obtíže spíše měl být vidět. Za 3 roky od koloskopie může ve střevě něco narůst. Osobně bych se i pro Váš klid přimlouvala za kontrolní koloskopii. Zkuste vše znovu probrat s vaším gastroenterologem, přece jen, já jako onkolog jsem stran nádorů zase někdy až příliš opatrná. Moc držím palce, aby se vše uklidnilo a vy si mohla v klidu užívat miminko!KK.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: