Bolest mrtvého zubu

Vážená paní Doktorko, už si nevím rady, proto se na Vás obracím. Pokusím se nastínit můj problém. Cca před rokem mě bolel zub, šestka vpravo dole. Pak doktor usoudil, že je nutné vytáhnout nervy, pročistit kanálky a zub zaléčit. Zub mi léčil cca měsíc, (byla jsem tam dvakrát na pročištění a potřetí mi ho zadělal s tím, že už je vše v pořádku). Přibližně po třech měsících jsem u něj skončila znovu s neskutečnou bolestí. Bylo mi sděleno, že se to občas stává, a ať si vezmu lék proti bolesti. Za další přibližně dva měsíce jsem u něho byla znovu s šílenou bolestí a hodně oteklou tváří. Předepsal mi antibiotika a řekl mi, že pokud by mi léky nezabraly, je nutné zub vytrhnout. Nyní po cca půl roce po užívání antibiotik se zub ozval znovu. Mírnější bolest a znovu jsem oteklá. Nechci k zubaři, protože vím, co mě čeká. Nechci přijít o šestku ve svých 28-letech. Je možné podle mého popisu ještě nějakým způsobem zoubek zachránit? Můj lékař řekl, že žádná jiná možnost není. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Záleží v jakém stavu zub je, nakolik kvalitně byl, ošetřen, zda se nalezly všechny kořenové kanálky a opracovaly se až ke konci. Pokud byste měla k dispozici rentgenový snímek po ošetření zubu, mohu se lépe vyjádřit. V případě zájmu o konzultaci a kontrolu zubu mi prosím napište na: jan.stuchlik@drstuchlik.cz. Děkuji. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: