Bolest na vnitřní straně loktu

Dobrý den. Včera jsem byl na testech zdravotní způsobilosti (v Olomouci) a byla mi odebírána krev z pravé loketní jamky. Jsem dárce, tak předem bych chtěl říct, že z jehel strach nemám, problémy nemívám, tohle je poprvé. Chvíli po vpichu jsem ucítil jakoby tupou bolest, kterou jsem ještě nikdy necítil. Po chvíli mě to začalo bolet víc a víc a kolem místa vpichu bylo citlivé na dotek. Nemohl jsem narovnat ruku, nic jsem v ruce neudržel a cítil teplo v dlani. Jel jsem na pohotovost, kde mi bylo řečeno, že infekce to být nemůže, jelikož nikde není modřina, ani to místo není nateklé, ale že to mam hlídat. Dnes už je bolest menší, hybnost lepší, ale nějak se mi nezdá "tvar" svalu. Při zatnutí je biceps skoro bez reakce a kolem loktu (z levé vnitřní strany) je to opuchlé a stále bolestivé na dotek. Chtěl bych poradit, zda by nemohlo jít o nějaké přetřžení svalu či šlachy a jak bych to měl řešit, děkuji moc :) přidávám ještě že jsem sportovec a posilu s vlastní váhou těla :)

Odpověď odborníka:

Pochopitelně by se mohlo jednat o namožení, ale vzhledem k tomu, že tomu předcházel odběr, mohlo dojít k drobnému krevnímu výronu a podráždění nervu, který tudy prochází. Paži nyní nenamáhejte a zkuste bolestivou část potírat gelem Lioton, který je volně prodejný v lékárně. Doležel

MUDr.Tomáš Doležel
MUDr.Tomáš Doležel

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře Nymburk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: