Bolest na vnitřní straně levého kolene

Dobrý den, Před pár dny jsem odehrál fotbalový zápas, přibližně ve 30 minutě jsem po souboji upadl na zem levým kolenem napřed. Ucítil jsem bolest ale zápas jsem vpohodě dohrál. Nicméně druhý den mě koleno už znatelně bolelo, a to na vnitřní straně. Druhý den jsem si zašel na chirurgii, tam mi udělali rentgen, který ukázal že je vše vpořádku. Od doktorky jsem proto dostal na koleno obvaz s nějakou mastí a byl mi doporučen klidový režim. Jaké zranění si myslíte že bych mohl mít? bolest není tak výrazná, projevuje se spíš při otáčivém pohybu kolene, a když mám nohu plně nataženou(znovu opakuji, že bolest se projevuje pouze na vnitřní straně kolene) Napadlo mě něco s postranními koleními vazy, natažené nebo zhmožděné, na jak dlouho by v těchto případech byla léčba? Nebo myslíte že bych mohl být zraněn jinak?Na koleno si mažu voltaren a koňskou mast.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rentgenové vyšetření odhalí poranění kosti. Neukáže poranění vazivového aparátu kolene, především kloubního pouzdra, vazů a menisků. Pokud bolest není výrazná, byl jste schopný dohrát zápas a nyní nemáte výrazné obtíže při chůzi (např. na schodech), pravděpodobně nepůjde o závažné poranění. Nejspíš půjde po natažení vazů, nebo drobnou trhlinu kloubního pouzdra. Stav by se měl normalizovat během 3 - 4 týdnů

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x