Bolest paleni svedeni otoky

dobry den mam jeden zasadni problem po sestinedeli a porodu jsem zjistila ze ma manzel milenku ovsem spal semnou i s ni a po nejake dobe nez jsem to zjistila se u me projevila nejaka pohlavni nemoc ktera me doprovazi mesic co mesic pred menstruaci muj doktor mi nejdrive predepsal jenamazol ktery to sklidnil ale ta nemoc se vraci kazdy mesic nevim jakou nemoc mela ta slecna nechce mi nic rict jen ze brala antibiotika po zjisteni teto veci to manzel ukoncil a doposud byva s nami ovsem si myslim ze je porad nosicem toho viru byli jsme oba na testech na hiv,zloutenky atd ale nic se neukazalo mam strach a manzel cinu lituje jen me trapi opakovatelna navratnost gynekolog rikal ze nemam imunitu at si ji posilim a ze tam nic nevidi vzdy pred menstruaci me napuchne mezi pochvou a konecnikem doktor rikal ze hemeroidy to nejsou pak to postoupi do vaginy zacne to svedet nehorazne palit a genitalie mi natecou takovym zpusobem az je pomalu necitim jsem vzdy sokovana a nevim co s tim kazdy den pouzivam emulzy intimni uz od utleho veku v lekarne jsem si poridila vyplachovou sadu rosalgin,tobolky na imunitu APO-lactobacillus 10+ a Fermalac vaginal tobolky na zavadeni zacla jsem vse uzivat 1.10.2011 a od 5.10 mam opet problemy a bolesti prosim poradte diky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle popisu se jedná nejspíše o kvasinkovou infekci. Je ale důležité gynekologické vyšetření ke stanovení správné diagnozy. K terapii nepostačí pouze lokální léčba, je nutná vaginální terapie, a v případě recidivy i dlouhodobá perorální terapie. Partnera není třeba léčit, pokud on nemá obtíže.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: