Bolest peroneálních šlach

Dobrý den, minulý rok jsem prodělal revizi šlach v levé noze. Viz přiložený nález. Noha byla bez otoku, žádné vyšetření nic neukázalo (MR, scintigrafie, vyšetření krve...) až operativně byla zjištěna příčina bolesti. Dva roky jsem navštěvoval lékaře s rostoucí bolestí. Pokaždé to bylo stejné: nemáte to nateklé dáme obstřik, to není možné aby vás to bolelo, mazat voltarenem, rehabilitace... Bohužel druhá noha začíná mít ty samé příznaky a nechci aby to došlo do fáze operace. Proto Vás prosím o radu a na jakého a s čím bych se měl obrátit na lékaře. Přijde mi že v Pardubickém kraji znají jen obstřiky a nejde jim o dobro pacienta. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bohužel z operačního protokolu je přítomna pouze část. Dle popisu se jednalo o nález na šlachách na zevnístraně kotníku - tyto změny by měly být vidět na MR. Často bývají potíže oboustranně, vhodné by bylo provést ještě revmatologické vyšetření s testy. Postup byl ale správný, začíná se rehabilitací, pokračuje se léky a obstřiky a posledním řešneím je operační řešení . Z alterantivních metod může pomoci aplikace krevní plasmy.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: