Bolest po operaci apendixu

Dobrý den. Byla jsem operována laparoskopicky kvůli zánětu apendixu. Po operaci mi lékař řekl, že apendix byl ve špatném stavu a že se teda potvrdila nutnost operace. A že mezi dělohou a moč. měchýřem jsem navíc měla vodu, kterou mi odsáli. Všechno probíhalo dobře, za 14 dnů jsem byla bez problémů, nic mě nebolelo. Ale zhruba po 3 týdnech od operace mě vždycky večer začalo jakoby trochu píchat v pravém podbřišku. Bolest se stupňovala, měla jsem také teplotu 36,8-37, a tak jsem šla na chirurgii. Lékař mě vyšetřil, řekl, že nic špatného neshledává. Během dalšího týdne nedošlo k žádnému zlepšení, a tak jsem zašla do poradny lékaře, který mě operoval (je to velmi uznávaný a tak snad také zkušený lékař.) Ten řekl, že též nic neshledává. A protože mě prý v břiše bolí jen chvílema, a víceméně pouze při chůzi, mohlo by se jednat o volnou tekutinu. Prý si myslí, že se to usadí. Ale kde se další tekutina vzala? Je možné, že se zase sama vstřebá? Vím, že známý měl něco podobného, akorát že jeho bolesti byly urputnější, a tak byl znovu hospitalizován a měl nějaké léky. Pak to přešlo, příčina se ale nezjistila. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Tyto bolesti po operaci by mohly být ještě následek operačních poranění, jizvení tkáně. Ale volná tekutina a zvýšená teplota by znamenala pokračování zánětu v dutině břišní. Takže bych doporučovala znovu ultrazvukové vyšetření břicha, vyšetření chirurgické vč. konečníkem, vyšetření gynekologické a vyšetření krve na zánětlivé markery.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x