Bolest po operaci kyly

Dobry den, Som 13 mesiacov po operacii trieselnej hernie obojstrane laparoskopicky sietka prolenova uchytenie stehmi. Po 6 mesiacoch po behu som citil bolest na lavej strane tak som prestal. Po tyzdni bolest presla a vsetko bolo ok. Po 8 mesiacoch som zacal behat a chodit do posilovne a znova to iste len boest na pravej strane. Ked som prestal behat a cvicit do par dni vsetko ok. Tak som prestal a bolest presla. Po 13 mesiacoch som na zahrade viac pracoval a na pravej strane ma zacalo viac bolet. Vyklenutie ani bulku nemam. Neviete mi poradit co by mohlo sposobovat moje problemi ? Recidiva, zrasty, zarasteny nerv do sietky ....? Dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážený Jane, od operace uplynula už dostatečně dlouhá doba, aby jste mohl sportovat a zatěžovat břišní stěnu. Bolesti, které udáváte normální nejsou. Bohužel bez klinického vyšetření břicha nemohu poradit více. Doporučuji se obrátit nejlépe na chirurgické pracoviště, kde jste byl operován. Je třeba břicho prohmatat, ev. doplnit UZV vyšetření.Může se jednat o spoustu věcí - uvolnění stehu, reakce na cizorodý materiál, drobná recidiva... Nerv poškozen nebude, to by bolesti nastaly dříve.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x