Bolest pohlavních orgánů

Mám pravděpodobně urologický problém, který u mě trvá několik let. Problém vznikal postupně, ne ze dne na den. Po sexu nebo po masturbaci (přesněji po vyvrcholení a skončení erekce) mám nepříjemný tahavý pocit (pocit nepohodlí) v levé zadní části šourku směřující k levé části pánevního dna v těsné blízkosti levého třísla (přesný bod se specifikovat nedá, je to spíše taková oblast, nežli konkrétní místo). Pokud ležím nebo sedím je to v pořádku, popřípadě to není v takové míře. Ovšem pokud stojím na nohou a chodím, tento problém za několik sekund nastane. Mám vypozorované, pokud silně stáhnu půlky k sobě nebo pokud přitisknu ruku u levé části pánevního dna a tím pádem trochu nadzvednu šourek, tento problém zmizí nebo se zmírní. Jakmile polevím, problém se za velmi krátký čas opět vrátí. Pokud jsem v teplé sprše tento problém se částečně dočasně zmírní - můj osobní dojem. 2x se mi stalo, že při fyzické námaze tento problém v menší míře nastal, ale bylo to poněkud jiné.... Nicméně většinou mi fyzická námaha trochu pomáhá (dřepy a další cviky na nohy) - ten den a i další dny mi přijde, že tento problém není v takové míře, oproti jiným dnům (sportuji v posilovně, krátkou dobu, ale pravidelně celé tělo). Párkrát (nejčastěji při močení) jsem měl křeč do celého pánevního dna ostré píchání a křeč, která pak postupně odeznívala za několik sekund, nicméně tento problém jsem už dlouho dobu neměl. Nakonec jsem s tímto nepříjemným tahavým pocitem byl u lékaře. Prohlédl mě, udělal rozbor moči, sono a vyvrátil rakovinu, varikokélu, hydrokélu a prohlédl mi prostatu a levý kyčel. Nic špatného nenašel. Předtím jsem byl u více doktorů a ti také nic nenašli (několikrát sono atd.). Můj druhý a zároveň poslední problém spočívá v tom, že při sexu v "druhém kole" mě bolí penis (při erekci), který je i pak mnohem citlivější než předtím (i když si po "prvním kole" odpočinu). Tento problém jsem u lékaře nikdy osobně neřešil. Bolest bych přirovnal, jako kdyby si člověk namohl svaly, druhý den by ho bolely a přesto by je šel znovu namáhat. Sice vím, že každý člověk je jiný a každý to má trochu jinak, přesto mě to znepokojuje, protože jsem po "prvním kole" stále "při chuti", ale omezuje mě výše zmíněný problém. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Už na začátku vašeho dotazu jsou potíže popisovány tak, že jsou zcela nespecifické pro nějakou diagnozu. Ještě předtím, než jste zmínil vyšetření u lékaře, bylo evidentní, že lze očekávat při vyšetření dobrý výsledek o kterém se poté zmiňujete. Vaše potíže jsou potíže, které vnímáte jako nepříjemné, ale žádnou diagnozu neprokazují, proto buďte rád, že jste zdravý a s danými potížemi se budete muset naučit žít. Budete muset mít sex jen tak, aby jste se cítil dobře, budete si muset najít "svůj režim". Máte pravdu, každý člověk je jiný, každý má své dobré a špatné pocity. Další vyšetření není indikováno, žádný výsledek by nepřineslo. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Výživa nastávajících matek (Cukry)
Články: Výživa nastávajících matek (Cukry)
Cukry neboli sacharidy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: