Bolest u prave mandle

Ahoj Mám déletrvající problém na pravé straně krku. Před časem jsem měl sinusitidu, bral jsem klacid, sinupret. S tím spojený zánět spojivek (ophtalmo-septonex a framykoin), který přetrvává stejně jako bolest v krku na pravé straně. Toto trvá již měsíc. Teploty téměř žádné, nebo malé. Stále mě bolí na pravé straně v krku, jako by za pravou mandlí (nebo pod ní) nejhorší je to v noci kdy mě to vzbudí a mám s tím spojený silný kašel. K ránu to odezní pouze v „běžnou“ bolest nebo na pár hodin zcela zmizí nebo jen lehce pobolívá. Rýma téměř žádná. Paradoxně při jídle bolest není téměř patrná. Mám i mírně oteklou pravou stranu tváře. Mandle vypadají klidné, bez větších problému, je to i ve zprávě, ale zároveň mě bylo na ORL doporučeno, že bych si je měl nechat vyndat, že mám trvalé čepy. S tímto by měl být odstraněn i zbytek nosní mandle, která mě dělá problém s pravým uchem, kde mě vytváří prý „podtlak“ co je docela nepříjemné. Bylo tak sděleno i nemocnici na ORL. Výtěr v krku jen s běžnou florou, bolest presto přetrvává. Velmi podobný problém jsem měl minulý rok na jaře po koupaní ve vířivce, opět léčen klacidem, průběh nemoci přibližně stejný…po dobráni stejné problémy, nasazen penicilin injekčně. Poté pár dni klid a bolest se objevila znova v menší míře, ovšem po pár dnech bolest odezněla sama. Byla již bez jiných příznaku (zánět očí, kašel) od té doby jen časté mírné virózy provázené bolestmi v krku (vždy,hlavně pravá strana) přes rok čištění mandli vytlačováním (tvorba malých cepu), po celý rok kloktání vincentky, slanou vodou, pravidelné uzívaní wobenzymu. Připadám si opravdu bídně když jdu k lékaři, mám pocit, že nevědí kde by mohl být problém a trošku se obávám zda je mandle opravdu pravá příčina, neboť se mě nezdá, že by mě bolela přímo ona. Spíše si myslím zda se nejedná o nějaký skrytý absces. Praktická lékařka mě udělala náběry krve a v pátek budu mít hotový krevní obraz a CRP test tak snad z něj něco bude patrné. Jelikož problém s očima také přetrvává tak po návštěvě očního lékaře mě byl předepsán maxitrol a kvůli značnému vysušeni očí doporučeny umele slzy. Bohužel tady se spíše jedná o důsledek a primární problém bude jinde. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pepčo! V případě, že se u vás angíny neustále neopakují, nemáte je zhruba 5krát do roka, není tvorba čepů důvodem k odstranění krčních mandlí. Co se týká bolestí v oblasti pravé mandle, může se jednat i o bolest přenesenou z pravého ucha, ve kterém je, jak píšete podtlak. V každém případě patří léčba do rukou ORL lékaře, který by vás měl podrobně vyšetřit a u kterého jste již v péči. Proto v případě, že se vaše potíže ani nadále nebudou lepšit, vám doporučím obratit se na pracoviště vyššího řádu, např. na ORL kliniku ve Fakultní nemocnici Plzeň. Nejlépe již s výsledky krevních testů od vaší praktické lékařky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zanet na mandli | Od: Petr | 13.12.2010 20:15
Dobrý den mám pořád čepy na levé mandli muže na to mít vliv že mám v levém uchu pořád zápach a mokvání .
děkuji předem za odpověd
reagovat
re:zanet na mandli | Od: Libor | 22.8.2014 09:39
Dobrý den, mám naprosto stejný problém s pravou mandlí, který popisuje (pepca |16.10.2010) v kombinaci se zápachem v uchu jak tu popisuje ( Petr | 13.12.2010 20:15). Prosím máte nějaké výsledky o co jde a jak se toho zbavit? Předem děkuji za odpověď.
reagovat
re:zanet na mandli | Od: Libor | 22.8.2014 09:38
Dobrý den, mám naprosto stejný problém s pravou mandlí, který popisuje (pepca |16.10.2010) v kombinaci se zápachem v uchu jak tu popisuje ( Petr | 13.12.2010 20:15). Prosím máte nějaké výsledky o co jde a jak se toho zbavit? Předem děkuji za odpověď.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x