Bolest v kříži

Dobrý den již týden mě zničeho nic začaly hrozně bolet záda v kříži. Doktorka mě nechce poslat na rengen z důvodu že jsem ještě neměla děti a je tam riziko. Jsem hrozný strašpytel a hned vidím rakovinu a rakovinu kostí a tak. Nevíte co by to mohlo být? Bolí mě hlavně při sezení a ležení. Jinak před týdnem jsem měla velký stres. Hrozně moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že se u Vás bude jednat o funkční poruchu chrakteru vícečetných blokád klióubů páteře a spojení s pánví, spolu se svalovou dysbalancí. Ideální řešení je navštívit zkušeneného fyzioterapeuta nebo lékaře, zabývající se aktivní lékařskopu fyzioterapií. Po jeho vyšetření a léčbě by měl problém , bolesti zmizet. Pokud ne, tak je vyšetření rtg na místě, ba dokonce nezbytné. V případě, že tuto možnost nemáte, pak je vhodné navštívit vaši doktorku v případě, že bolesti nezmizí znovu. Měla by Vás vyšetřením uklidnit a zahájit léčbu či ji konkrétně naplánovat. Rentgenové vyšetření je v dnešní době minimálně zatěžující organozmus , přesto je potřeba opravdu zvažovat, zda je podstoupit. při trvání bolestí páteře delší dobu , opakování stejných bolestí je však rentgenové vyšetření nezbytné, to, že jste dosud neměla děti neznamená zákaz. Vhodné je však RTG vyš. krátce po periodě, v období, kdy jistě těhotná nebudete.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Články: Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Znáte to, stačí pár...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: