Bolest v krku

Dobrý den,paní doktorko,trápí mě bodavá bolest v krku presneji mandlich, už si 4 měsíce mám vystouplé jazykové papily a divný povlak na jazyku.Zajímalo by mě zda se z výtěru z krku,dají poznat pohl.choroby,když by byl vzorek poslán na imunologii.Asi pred mesicem mi byl zjisten streptylokok a. B,uzivala jsem 10 dnu Zinnat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z výtěru z krku se dají vykultivovat bakterie, plísně. Bohužel pohlavní choroby se z kultivace nezjistí. Zkuste pravidelně používat ústní vody, kloktat Vincentku + užívat probitoiky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: