Bolest v krku

Dobrý den, už měsíc mě bolí v krku, nejdříve mi doktor na ORL, mimochodem primář doporučil jen bioparox, ještě ten den nastoupily horečky, neschopnost polykat a kašel, druhý den jsem šla k obvodnímu a dostala Duomox, vše se zlepšilo, myslela jsem, že je to v pořádku, dva dny po dobrání vše nastalo znova, jen bez horeček, pouze bolest v krku a nosohlatnu, dostala jsem další antibiotika, příznaky odezněly, den po dobrání antibiotik se vrátila bolest v krku, chodila jsem opět na ORL, vytírali mi krk jodem a dneska mi napsali třetí antibiotika, během necelého měsíce. Xorimax 500mg. Už po druhých antibioticích mě začal bolet žaludek a bolest neustává, proto beru i omeprazol 20mg. Výtěr z krku mi doktorka dělat nechce, nevím proč, krev mi taky vzít nechce. Zašla bych za obvodním lékařem, ale můžu vůbec, když jsem ho vlastně jakoby obešla a šla zrovna na ORL? Zřejmě nebude mít zájem se mnou zabývat, když mě mají v péči tam. Co dál? Mám strach, že doberu antibiotika a budu tam, co předtím. Děkuji vám předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodné by bylo doplnit výtěr z krku po dobrání antibiotik, dopklnila bych i krevní obraz, CRP. Pokud by se infekce tak často vracely , doplnila bych i imunologické vyšetření. Zkuste pravidelně kloktat solné roztoky, šalvěj, do diety zařaďtě probiotika, nedoporučuji přípravky s Mentolem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: