Bolest v krku

Mám takovou prosbu. Přibližně před 14ti dny jsme byla nachlazená, klasická rýma a trochu kašel. Měla jsem takový ten hnusný, dusící se kašel. Ale párkrát jsem si vzala paralen a bylo to dobrý. Ale posledních par dní se vrátila bolest v krku, která se stupňuje, mam pocit jako by mi krk otýkal ze vnitř. Ta bolest mi jde do ucha a začalo mi i téct nějaký zelený hnis z oči. Svého doktora samozřejmě navštívim, ale jsem z vesnice a otdinuje tady bohužel az v pátek. Nevíte zda by mi neco nepomohlo hned, protože uz se to nedá vydržet. Děkuji moc Tereza

Odpověď odborníka:

Terezo, vzhledem ke stupnující se bolesti v krku budete potřebovat léčbu antibiotiky. Do návštěvy Vašeho praktického lékaře můžete pouze tlumit příznaky. Bolest celkově utlumí přípravky s obsahem paracetamolu, ibuprofenu a kyseliny acetylsalicylové. Pomáhají i takzvané Priessnitzovy obklady (mokrý kapesník a přes něj suchý šátek). Bolest v krku lze také tlumit podávanými dezinfekčními přípravky ve formě pastilek, kloktadel nebo sprejů, některé navíc obsahují lokální anestetika. Je jich v lékárně široká nabídka, např. Strepsils plus, Coldrex...Důležité je dostatek teplých tekutin, min. 2 litry denně. Přeji brzké uzdravení.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: