Bolest v krku

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, co s holčinou, kterou už třetí týden bolí v krku, i po antiïbiotikách. Vlastně od minulého úterý bere atb a včera ji zničeho nic vylétla teplota a opět ji začalo bolet v krku. Je možné že i ve dnech že bere antibiotika Ospen je to normální. Anebo můžeme předpokládat, že dostane další antibiotika. Paní doktorka říkala, že má bacila v krku, ale že reakce není na něj moc veliká. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nereaguje bolest na antibiotika, byla tato asi nesprávně zvolena. Jděte na kontrolu k lékaři a měl by se správně udělat stěr a až po vyhodnocení výsledků ( které kmeny bakterií tam vlastně zánět způsobují) - teprve potom nasadit antibiotika "na míru". Běžná praxe je ale trochu jiná, aby pacient nemusel čekat na výsledky stěru, tzv. kultivace, nasadí se hned širokospektrá antibiotika a je velká pravděpodobnost, že se bakterie zničí. Navštivte lékaře na kontrolu, do té doby snižujte teplotu zábaly a ev. Paralenem (řidte se podle dávkování v příbalovém letáku,nepíšete, kolik je holčině let) - pokud by teplota nezmizela a přetrvávala bolest v krku, k lékaři raději jděte!!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest v krku | Od: Nataša Šnajdrová | 4.12.2015 20:27
dobry večer prosím o radu nebo pomoc od 2.10.2015
mne bolí v krku a nepomohly ani antibiotyka jsem
neměla teplotu jen při polykáni bolí.dr.mi nepomahají
nevím co z tím.děkují za odpověd
reagovat
re:bolest v krku | Od: uLékaře.cz | 11.12.2015 12:54
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x