Bolest v oblasti třísla

Dobrý den, nikdy v životě jsem neměla problémy s tříslem ani s kyčlí. Po dlouhém sezení jsem vstala a rychle šla a cítila jsem, jak mi v oblasti pravého třísla několikrát přeskočilo, jako kdyby se něco vracelo na své místo. Nebylo to bolestivé, nicméně později tentýž den po sezení v tureckém sedu, když jsem vstala, rozešla se a zastavila, se najednou ozvala silná bolest v oblasti pravého třísla, opět spojená s pocitem toho, že něco není na svém místě. Když se bolest ztišila, měla jsem asi půl hodiny pocit, že nemůžu nohu skrčit, chůze byla velice obtížná, např. dřep je po dvou dnech stále ještě nemyslitelný úkon. Nohu šetřím, v klidu nebolí, po vyspání se mi relativně dobře chodí, ale při větších krocích nebo otáčení se opět ozve silná bolest a pocit, že něco v třísle nesedí. Na pohmat nic zvláštního, ani při zmáčknutí tříslo nebolí. Co to může být? Kvůli probíhajícím svátkům je vyšetření u lekáře poměrně problém, tak se zatím ptám touto cestou. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Tříslo je třeba vyšetřit a vždy vyloučit možnou tříselnou kýlu. Ve vašem případě se může jednat o tendinozu a přesakování části povázky na zevní straně stehna kolem velkého chocholíku. Vyšetří ortoped, možný obstřik bolestivého místa. Bránění krajních pohybů a pohyblm, které stav vyvolají. Stav se většinou spontánně zlepší. Pokud ne potom úprava povázky nevelkou operací na ortopedii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Nebojte se ošetření kořenových kanálků, může vám zachránit zub
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: