Bolest v podbřišku

Dobrý den, několik týdnů mám bolesti v podbřišku. Nejsou nijak silné ani křečovité, spíš nepříjemné, vlezlé... Bolest je většinou přes den, v noci nemám problém, spím dobře. Bolest je nejvíce v podbřišku v obl.moč.měchýře, někdy mě píchne také v pravém podbřišku, skoro až v tříslech. Teploty nemám, průjem také ne. Byla jsem nejprve u své OL, na pohmat OK, doporučila mi gynekologii, tam mi paní doktorka zjistila volnou tekutinu u dělohy z prasklé cysty. To bylo 18.3. Také jsem měla dle papírku zánět v moči. P.doktorka mi řekla, že se tekutina vstřebá a domluvily jsme se na antikoncepci, mj.také kvůli srovnání menstruace (měla jsem ji po 24-29dnech a 7-8dní, první 3-4dny velmi silnou, poté zase naopak už velmi slabou). Poté jsem byla opět u své OL, protože bolesti břicha zcela nevymizely. Brala jsem pouze brusinky v tabletách. OL mi odebrala krev na vše možné, vím, že říkala něco o zánětlivých markerech, biochemii, také štítnou žlázu a poslala moč na bakter.vyšetření. Výsledky prý byly v pořádku (volala jsem sestřičce), pouze hormony štítné žlázy trochu zvýšené, koncem týdne mám jít ještě kvůli tomu ke své OL. Také mi má OL říkala, že bolest v podbřišku může být právě kvůli té tekutině z prasklé cysty a že by to mělo být vyčištěno, nebo přinejmenším sledováno... Doporučila mi Phlogenzym, nyní jej beru, brala jsem týden 3-0-3, nyní beru 2-0-2. Bolest se zmírnila poté, co jsem Phlogenzym začala brát, alespoň jsem měla ten pocit. Nyní asi 5dní je bolest zase silnější. Došla jsem si i na urologii, protože jsem začala cítit pálení při močení, pan doktor mi opět poslal moč na vyšetření a podle dnešního telefonátu mám trochu zánět, takže si jdu zítra pro léky. Je možné, že se zánět v předchozí moči (u OL) neobjevil? Bolest cítím poslední 2 dny více, často přechází až do kříže, někdy mě bolí i v bocích a jakoby vzadu ve výši boků. Mám také skoliózu páteře a cvičím cviky především na oblast hrudní páteře. Nevím, zda bolest nesouvisí třeba i s páteří. Ale bolest v podbřišku je taková spíše tupá, trochu jako při menstruaci nebo bych to přirovnala k velmi slabým předporodním bolestem nebo poslíčkům (hl.když mě začne bolet i v kříži). Není vázána na ovulaci nebo menstruaci, objevuje se různě, někdy mě to bolí skoro celý den, jindy třeba jen dopoledne. Někdy mám pocit, že to bolí více, když sedím v mírném překlonu, když si jakoby tlačím na břicho nebo když mám plný moč.měchýř. Je možné, že vše souvisí stále s prasklou cystou? Jak dlouho může trvat vstřebání tekutiny? Pravděpodobně také bolest souvisí s tím zánětem v moči, ale předtím se v moči nic neobjevilo a bolest také byla... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, děkuji za podrobný popis.dle Vašich obtíží soudím na kombinaci cysty a zánětu močových cest.bolesti v zádech mohou být od skoliozy,ale tu bolest určitě znáte.bolest v zádech může být i od ledvin,pokud se zánět šíří vzestupnou cestou. tekuitna v břiše se obvykle vstřebá do 2-3týdnů, záleží na množství a na původu tekutiny.něco jiného je cysta s čirým obsahem a hemorhagickým (krvavým) obsahem,.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Články: Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Pokud stále ještě nejste vy...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je vyšetřovací...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: