Bolest v podbřišku

Dobrý den pane doktore, léčím se od roku 2011 s Ulcerózní kolitidou, ezofagitida 1. st,reflux jícnu, snížená funkce štítné žlázy, depresivní porucha s úzkostí, trombofilní stavy, v autoimunitě ANA je pozitivní, mám celou špatnou páteř nedávno zjištěnou a utlačenej nerv v lokti, čeká mě operace. Mám na vás dotaz, už asi před 3 měsíci mě bolel podbřišek, spíše jsem cítila takovou tíhu, šla jsem na gynekologii, protože tam mám chronické mykozy a tam vše bylo v pořádku, doktor řekl, že by se dala udělat nějaká operace kde by se mohlo prohlídnout to břicho. Pak jsem měla občas i bolesti v kříži, někdy až opravdu nepříjemné než jsem třeba zvyklá, ale zase jsem si říkala, že to bude páteří, nyní je to 2 dny kdy mě zase bolí podbřišek jen při chůzi a pohybu a nejvíce když si to břicho zmáčknu kde to bolí, tak je to velká bolest, bolí to v podbřišku na levé straně, dnes je to lepší, ale zase jsem vyhledala gynekologa a zase gynekologicky v pořádku, poslal mě se vyčurat na nějaký test, proužek se čtverečky a prý mám zvýšené bílkoviny, že se mám obrátit na praktickou, že to vidí na ledviny. Nevím jestli se teď na ní obrátit, protože mě v cca příštím týdnu čeká hospitalizace v psychiatrické léčebně a asi to za ní nestihnu, teď měla dovolenou, ještě mám doktorku daleko, až za Prahou a je tam jen max 3 h denně. Asi není rozumný to nechat být, když to přestane, že? Nerada bych aby se to pak stalo znova a ještě horší. Jen mi je divný, že jsem měla jednou zánět ledvin i párkrát zánět močového měchýře, ale ledviny boleli vzadu v kříži, že se člověk nemohl ani pohnout a tohle je jiná bolest, je možné, že ledvina by bolela takto vepředu? ulcerózní kolitidu mám v remisi i když dnes jsem průjem měla, mám i hrozné bolesti hlavy, ty mám každý den, chystám se pak i na rehabilitace kam mě ortoped posílá. Taky bych vám k tomu ráda napsala, že jsem byla vyšetřována na nadledviny a výsledky ve zprávách mám napsáno: metanefrin - abnorm. nízké, nelze spočítat, normetanefrin v normě. Pak tu mám napsáno taky IGF-128 ng/ml (n 232-385), růstový hormon 1,4 ug/l (N 0,03-10,8), PRL 19,9 ug/l (N 4,8-23,4), kortizol 924 nmol/l....bere HAK(Belara)....falešně vyšší celkový kortizol při vyšší hladině CBG. Jinak mívám v krvi stále zvýšený CRP od 9-15, ale občas se stalo, třeba před rokem, že jsem CRP měla i v normě, ale doktorka tvrdí, že to CRP muže být tím střevem. Taky mám méně červených krvinek a lehce zvýšené bíle, jinak ostatní tak nějak v pořádku nebo jen lehce mimo normu. Můžete mi prosím poradit o co muže jít? Jsem si myslela, že po vyšetření nadledvin a kortizol patří k ledvinám, že by se zjistilo kdyby s nimi něco bylo, nebo to tak není? Nevím co teď mám dál dělat a zda to vůbec řešit. Taky mě cca 2 roky zlobí zvýšená teplota která trvá třeba 2 měsíce a pak je chvilku zase klid, hodně se potím, hlavně v létě to bylo hrozné, pak mám zase zimnici a tak dokola. Při té bolesti v podbřišku co mám 2 dny jsem si měřila teplotu a měla jsem jen 35,1-35,6 což je na mě taky málo, normální mám okolo 36,5. Jsem stále hrozně unavena a ještě mě napadlo, že co se týká kortizolu v krvi, tak prý muže být zvýšen i tou psychikou, je to vůbec možný? Děkuji vám moc za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Petro, bolesti v podbřišku jsou nejčastěji způsobeny onemocněním gynekologickým, urologickým nebo gastroenterologickým. Kromě toho se může jednat i o tzv. vertebrogenní obtíže ("od páteře"). Pokud dosavadní vyšetření ukazují na případné onemocnění ledvin, doporučuji Vám doplnit vyšetření nefrologické nebo urologické. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: