Bolest v podbříšku

Dobrý den.... 2.12. jsem dostala zánět močové trubice, na který jsem se léčila Biseptolem. Příznaky mě přešly asi do 2 dnů. Biseptol jsem celý dobrala, jenže mě začalo bolet na dotek v podbříšku na pravé straně. Při dobrání Biseptolu jsem šla na kontrolu a bolest podbříška se stupňovala... 9.12. jsem byla hospitalizována s podezřením na slepáka.. Toho ještě ten den vyloučili a prišli mi na vulvovaginitidu a nějaké zvětšené uzliny v břiše a nějakou volnou tekutinu. Zánět pochvy mi léčili Clotrimazolem 100 a Batrafenem, byla jsem na dietě. V pátek mě pustili domů s tím, že bolest v podbříšku se zmírníla. Později mi volali z gynekologie, že mám bakterii E coli. Byly mi předepsaný ATB Zinnat 250 2 balení. To jsem dobrala, jenže bolest se mi vrátila, není to tak strašný jak to bylo v nemocnici, ale už to nebolí jenom na dotek. Myslíte si, že to můžou bejt pořád ty uzliny? Prosím o radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Zuzano. Příčin popsaných bolestí může být celá řada a takto přes poradnu bez možnosti Vás vyšetřit a znalosti detailů to nelze dostatečně posoudit. Pokud se Vám bolesti vrátily, je rozhodně na místě opětovná kontrola ošetřujícím lékařem. Zdrojem bolesti samozřejmě mohou být i zvětšené uzliny v břiše, je ovšem otázka, co způsobilo jejich zvětšení - je nepravděpodobné, že by to udělal zánět omezený jen na pochvu nebo močový měchýř.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: