Bolest v pravém podbřišku

Dobrý den Trápí mě už delší dobu bolest v pravém podbřišku. Byl jsem u lékaře, jestli to není slepák a po vyšetření mi nic nezjistili tak jsem to nechal být, ale teď jsem začal více sportovat a už mi to začíná vadit. Jestliže chodím nebo ležím tak to nebolí ale, jestli dělám takové cviky, jako jsou kliky, sklapovačky nebo při cviku když se chytnu madel a posiluji břicho tak že zvedám nohy bez pokrčení tak to velice bolí. Nevím, jestli to není třeba kila (nemám nic vystouplého po hmatu tam nic necítím i když tu část zmáčknu tak nic nebolí). Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Honzo. I kdyby po námaze, která může souviset pouze s břišními svaly, pokud Vás břicho bolí jen v pravém podbřišku, je to podezřelé. Předpokládám, že jste byl vyšetřen ultrazvukem. Existuje ještě jedno vyšetření - apendikografie. Lze jím vyšetřit zejm. chronický zánět slepého střeva. Navrhoval bych zopakovat ultrazvukové vyšetření s odstupem a pokud se nic nenajde, lze uvažovat o přetěžování břišních svalů či jiném onemocnění. Pěkný den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pytiriasis rosea Byla jsem na kožním s červenými skvrnkami a byla mi...
 
Naposledy čtené: