Bolest varlete a podbříšku až pod pravý žeberní oblouk

Zhruba tak tři měsíce mám problémy s bolestí pravého varlete které je mírně přitažené a trošku citlivější (což není ten největší problém) ale zároveň mě ta bolest vystřeluje do podbřišku a třísla ale i nadbřišku pravé strany. Byl jsem na sonografií ale nic se nezjistilo, můj doktor moc nekomunikuje tak nevím co si mám myslet. Zvláštní je že když zatlačím v nadbřišku tak mě na chviličku přestane podbřišek i varle bolet. Jinak bolest varlete je mírný tlak, bolest podbřišku je řezavá (něco na způsob kýly - mám ji operovanou) a bolest nadbřišku je tahavá, hlodavá, řezavá. Při pohybu se to trochu zlepší. Dost sedím u PC a dočetl jsem se něco o špatných svalech v kyčelní jamce nebo něco takového - je to reálné. Také mě pobolívají záda a nedávno jsem prodělal zánět močového měchýře, dále trpím Nefrokalcinozou. Samovyšetřením varlete jsem nic nezaznamenal. Chápu že nejste schopen vydedukovat přesnou diagnozu ale pokud možno prosím specifikujte aspoň zhruba o jakou oblast se jedná, zda to může být střevní problém, kýla, ledvinový kámen, prostata. Děkuji za ochotu.

Odpověď odborníka:

Máte pravdu, že takto na dálku těžko přesně soudit, názor tedy berte jako orientační - myslím si, že by Vás především měl vidět urolog (problém může souviset např. s varikokélou, nedoléčeným zánětem močových cest, kameny v močových cestách) a až podle jeho názoru bych postupoval dál (byl jste na UZ, ale nepíšete, zda šlo o vyš. celého břicha nebo jen varlete...). Urologické vyšetření i proto, že v této oblasti by se skrývaly nejzávažnější možné příčiny stavu... Je také možné, že jsou potíže dány recidivou kýly (na UZ by to nemuselo být přesvědčivě vidět). Na svaly bych věc sváděl až v poslední řadě. Přeji brzké odhalení příčiny stavu a nalezení vhodné léčby! A poznamenávám, že pokud Váš lékař "moc nekomunikuje", nezbývá, než ho k tomu jaksi dotlačit - je vždy potřeba se na vše nejasné vyptat hned, lékař má samozřejmě za úkol Vám vše vysvětlit. Pokud řekne, že neví, co Vám je, není to ostuda, to se holt stává, ale měl by Vám i tak poradit co a jak dál...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: