Bolest ve stehnech při chůzi z prudkého kopce

Při chůzi z prudkého kopce často pociťuji bolest ve stehnech, která se postupně zvětšuje. Nejdříve se objeví na jednom místě levého či pravého stehna, avšak rychle ji eviduji i na dalších místech. Bolest je někdy tak intenzivní, že mně znemožní další pohyb. Pokračovat v chůzi mohu až po krátkém zastavení a odpočinku. Při chůzi do kopce jsem se s tímto problémem nesetkal.

Odpověď odborníka:

Je třeba objektivizovat potíže vyšetřením na ortopedii a rtg snímkem kolena. V úvahu připadá entezopatie , tj. zánětlivá nemikrobní reakce v úponu šlachy čtyřhlavého svalu na čéšku, ale spíše je pravděpodobné, že se může jednat o počínající artrózu kolenního kloubu nebo poranění měkkých tkání kolena včetně kloubní chrupavky, i drobná trhlinka. Proto ortopedické vyšetření, pohmatem, zhodnocením pohybu kolena a kýčle a rtg snímek, podle potřeby i další zobrazovací metody. Podle všech výsledků potřebná léčba. Podle výsledku léčba. Před vyšetřením omezit přetížení kolenního kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Články: Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Vzbudili jste se s ucpaným...
Biologická léčba u revmatoidní artritidy: otázky a odpovědi
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: