Bolest zad a pravé nohy

Dobrý den, Od února letošního roku mám bolesti pravé nohy od hýždě až k prstům. Byla jsem v pracovní neschopnosti od února do konce dubna, kdy jsem se nechala uschopnit. Bolesti mírně ustaly, ale cca před měsícem opět nastaly. Nejhorší je to při námaze, ale i v klidu. Můj nález dle magnetické rezonance zní: Ztráta signálu plotének L3/4 a L5/S1,V úrovni L3/4 vpravo foraminálně protruse disku na 5 mm se spondylosou, pát.kanál je volný, mírně zúženo pr.intervert.faramen. Intervert.arthrosa bilat.Ve výši L5/S1 pravostranně paramed.až preforaminální hernie disku na 5 mm s tlakem na kořen S1, který je v pát. kanálu před vstupem do formina odtlačen dorsálněji. Je mi trapné jít znova k lékaři, nikdy před tím jsem nebyla v pracovní neschopnosti,ale někdy je ta bolest doslova nesnesitelná, mám úžasné zaměstnání a nerada bych o něj přišla. Snažím se poctivě cvičit cviky na záda, ale nic nepomáhá. Je možné mi poradit co dál? Děkuji za odpověď I.

Odpověď odborníka:

Jestli Vaše potíže stále trvají, nebojte se jít k lékaři znovu. Když už máte i MR vyšetření, můžete jít na konzultaci i na neurochirurgii ke zvážení chirurgické léčby.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x