Bolest zad, hýždí, kyčle a stehen

Dobrý den, zničehonic mě začali bolet záda dole v oblasti kříže vedle páteře z obou stran, bolest byla až v kostrči, po té začala bolet na jedné straně i kyčel, tříslo, hýždě a stehno. Obvodní lékař mě nacpal silnými analgetiky, po 3 týdnech, kdy se to horšilo mě poslal k neurologovi, to už jsem chodila jen po špičce té nohy a kulhala. Ten mi dal ještě silnější analgetika, rentgen je prý v pořádku a plotýnky prý na operaci nejsou, prý se mi asi dole něco rozpojilo, nějak to nevysvětlil. Snažil se me srovnat, ale od té doby je ta noha s kyčlí a hýždí ještě horší, poslal me na infuze, ale bez efektu. Po celou tu dobu skoro 5ti týdnů si mám problém dojít na velkou, protože mi vadí sebemenší tlak, hodně jsem trpěla na hemeroidy (doufám, že to byly ony) a nevím zda to může mít nějakou spojitost. Už nemám jak sedět ani ležet, nejde mi spát a jsem z toho vyčerpaná, bez bolesti se už ani nevysmrkám a to už mě převážně bolí noha (celkově od hýždí až po koleno)..už nevím jak to řešit, díky mému věku do 30let jen slyším od obvodniho i neurologa, že jsem dost mladá a moc tomu nevěnují pozornost a to si myslím, že mam opravdu vysoký prah bolesti. Mám dvě děti a trpim endometriosou v dutině břišní. Prosím o radu co zkusit dál a zda jsou i příznaky k něčemu jinému. Moc děkuji. A.

Odpověď odborníka:

Pokud je to tak jak píšete, je vhodné provést vyšetření MRI k vyloučení výhřezu ploténky. Ploténky na obyčejném RTG vidět nejsou a nelze tvrdit , že jsou zcela v pořádku. Lze usuzovat pouze na jejich výšku, ale ne výhřez. Více o plotenkách na http://www.suchajehla.cz/degenerace-plotenky/

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: