Bolesti břicha přetrvávající již měsíc

Dobrý den, nevím na koho se už obrátit, jelikož mé problémy už přetrvávají přes měsíc a lékaři nemůžou přijít na příčinu mého trápení. Trápí mě bolesti břicha - oblast nepopsatelná. Začalo to zhruba před měsícem kdy jsme konzumovali pizzu s kuřecím a vepřovým masem. Téhož dne večer se dostavil průjem a poté už nikoli, poté dva dny bylo mé břicho podrážděné a cítila jsem se velmi těžce, poté ale jsem chodívala inhned na toaletu, ale průjem nebyl. Cokoliv jsem snědla, i suchou stravu (houska) musela jsem okamžitě na toaletu na velkou. I třikrát denně a okamžitě. Po každém jídle nastaly bolesti břicha a křeče a trvaly delší dobu. Vždy po snídani a obědu. Večer většinou ne. Lékař mi předepsal Hylak - nezabral. byly udělány testy - sono břicha a gastro - nic nenalezeno. Po vyšetření gastra předepsáy léky Omeprazol - bohužel ve stejné době se dostavila menstruace, tudíž jsem nemohla usoudit, zda bolest je od menstruace, nebo zase od břicha. Léky jsem začla užívat ve čtvrtek, menstruace začala v sobotu, v úterý jsem začla jíst antikoncepci - v ten den pocit nevolnosti a bolesti končetin a nespavost v noci - bolesi sílily ve středu byly mnohem větší.Ve čtvrtek příjem na chirurgické ambulanci - udělány odběry moči, krve, sono břicha, gynekologická prohlídka - vše v pořádku. Výsledky krve - zvýšené S-CRP: 74.31 a Lukocyty WBC: 8.8..Nasazeny algifenové kapky a injekce proti bolesti. Bolesti břicha ustaly v předešlé intenzitě, ale přece jen přetrvávají. Myslím si, že je spíše infekce ve střevech, nebo je možno toto vše připisovat anitkoncepci značky Cilest - od té doby co jsem ji začla užívat zhruba od 18 a nyní mi je 21, jsem měla zdravotní problémy - oslabená imunita a dodnes se na ni léčím. Ale zároven se opravdu obávám že zvýšený počet bílých krvinek a zvýšené CRP může mít za příčinu rakovina. Proto se chci zeptat, zda-li by ihned na to přišli lékaři. Bojím se a nevím co mám dělat. Prosím o radu a pomoc a co nejrychlejší odpověd, děkuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Bez řádného pohovoru a vyšetření na to nemohu soudit. Mohlo by se jednat o infekci ve střevech, která díky Vaší snížené imunitě přetrvává dlouho. Vaše obtíže mohou mít i jinou příčinu, obvykle lze leukemii (o níž nejspíš píšete) poznat snadno z krevního obrazu, který patří k nejzákladnějším vyšetřením. Zvýšený počet bílých krvinek (tzv leukocytoza) a zvýšené CRP svědčí typicky pro zánět probíhající v těle. Pěstujte si střevní mikrofloru - jezte probiotika (koupíte v lékárně). Po dobu průjmu dostatečně pijte, jezte netučnou, nedráždivou stravu (rozvařte rýži s mrkví). Po zmizení příznaků průjmu dbejte na přísun ovoce, zeleniny a zaveďte celozrnné pečivo. Vláknina a zakysané mléčné výrobky podporují mikrofloru ve střevě. Ta se mimo jiné podílí na stavu imunitního systému.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
Články: Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
To, že nošení těchto...
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: