Bolesti břicha pocit na zvracení

Před 3 lety mi operovali tenké střevo + slepák,po roce se mi oběvily bolesti břicha a bolí mě z toho i záda,mám pocit na zvracení,plynatost,říhání,nadýmání,pocit plnosti.Byla jsem na vyšetření nic mi nezjistily,ale můj lékař mě pořád chce léčit na mé operované tenké střevo,ale to mi při poslední návštěvě vyloučili,dokonce mívám občas i teploty.Poslední dobou se to zhoršuje a je mi defakto pořád špatně.Jsem unavená a pořád mám pocit na zvracení.Na jídlo se už nemůžu podívat doporučili mi dietu,že by to mohl být žlučník,ale nic nepomáhá užívám léky Febichol a lékař mi předepsal Algifen,ale bolesti příjdou a odejdou.Je mi špastně i 4 dny v kuse,pak je mi zase pár dní dobře a tak to jde pořád dokola.Na ultrayvuku taky nic nezjistili.Za vaši odpoveď strašně moc děkuji už jsem bezradná a dokonce zvažuji o odchodu k jinému lékaři.Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Příčin uvedených potíží může být více a z Vašeho dotazu bohužel není příliš zjevné, jaká vyšetření a s jakým výsledkem jste již absolvovala. Rozhodně by ale stav, vzhledem k intenzitě příznaků a také udávané občasné zvýšené teplotě, měl být předmětem podrobnějšího zkoumání (problém sice může být takzvaně funkční, ale mohou za ním stát i např. žaludeční vředy, zánětlivé onemocnění střeva, celiakie, infekce aj.). Na vhodných vyšetřeních a dalším postupu se ale musíte domluvit s Vaším lékařem - chápu, že nejste příliš spokojena s tím že se Vám při dosavadní léčbě neulevilo, ale nedoporučuji lékaře bez pečlivé úvahy měnit. Nejen v podobných případech je velmi důležitá návaznost péče a vyšetřování, tedy to, že Vás Váš lékař již zná. Je třeba se nebát mu při návštěvě sdělit veškeré obavy a pochybnosti, lékař by Vám měl vysvětlit, proč zvolil v léčbě ten který postup... Zeptejte se ho také, zda by nebylo vhodné potíže konsultovat se specializovaným lékařem - gastroenterologem. Přeji Vám, ať se brzy najde způsob, jak Vám ulevit!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Články: Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Pánové by měli být aktivní...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Zamilovaný partner je spokojený partner II.
Články: Zamilovaný partner je spokojený partner II.
Člověk, který má vysoké...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sinice a koupání v přírodě
Články: Sinice a koupání v přírodě
V rybníku nebo přehradě...
Žloutenka typu E – nová hrozba?
Články: Žloutenka typu E – nová hrozba?
Odborníci rozeznávají 5...
Chemie lásky umí zrychlit tlukot srdce
Články: Chemie lásky umí zrychlit tlukot srdce
Většina básní a písní je o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: