Bolesti hlavy

Dobrý den, již 2 roky mě pobolívá hlava.Jedná se o bolest poloviny hlavy, někdy doprovázená bolestí za očima, někdy pocitem na zvracení, únavou.Loni se mi zablokoval krk, až mě musela odvést RZS, protože jsem se nemohla ani hnout, po infuzích to bylo lepší a někdy se mi to vrací, ale už ne v takové intenzitě.Studuji VŠ a řekla bych, že někdy ta vazba bolesti hlavy na vyšší zátěž je, ale jindy mě začne hlava bolet bez nějakého stresového vypětí.Obvodní lékař mi předepsal Ibalgin v kombinaci s Lexaurinem, chvíli to zabíralo, pak už to moc nezabíralo, někdy zabrala Sumigra, někdy Surgam.Ty bolesti se objevují někdy po 14 dnech, někdy po týdnu, někdy po měsíci.Na neurologii mi lékařka po orientačním vyš.řekla, že mám 3 typy bolesti-migrenozní, stresovou a tu od toho zablokovaného krku, ale, že ještě uděláme EEG a CT, ale , že si myslí, že by tam nic být nemělo. Po EEG mi lékařka řekla, že je hraniční.Moc bych prosila o vysvětlení, co to znamená.Ptala jsem se lékařky, ale ta řekla, že mi vše řekne až po CT.Po CT mi zase řekla, že je tam jakási ,,šmouha", ale, že to nemusí nic znamenat, že je to někdy způsobené tím, jak se při snímkování člověk hne.Pak mě poslala na MR.A tady je ten kámen úrazu, jsem opravdu silný klaustrofobik a mám z toho vyšetření strach.Můžu si vzít doma Lexaurin a při vyšetření požádat ještě o nějaké sedativum?Mám strach, že se z toho uzavřeného prostoru zblázním.A ještě bych moc prosila o vysvětlení výrazu ,,hraniční EEG" a ,,šmouha" na CT.Lékařka řekla, že mi vše vysvětlí až po MR, ale jsou to hrozné nervy to vydržet, když na MR jdu až za 3 týdny.Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

S klaustrofobií se u MR "počítá" a medikaci Vám určitě dají před vyšetřením- buď bude stačit lexaurin, nebo silnější např. diazepam atd. Hraniční EEG a šmouha se nedá bez jasného popisu výsledku vysvětlit, to opravdu budete muset počkat na vysvětlení od ošetřující lékařky.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Velká rodina je spojena s rakovinou ledvin
Články: Velká rodina je spojena s rakovinou ledvin
Ženy, které začaly časně...
E-cigareta: pomáhá, nebo spíš škodí?
Články: E-cigareta: pomáhá, nebo spíš škodí?
Elektronická cigareta nebo...
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nechcete infarkt? Pánové, cvičte!
Články: Nechcete infarkt? Pánové, cvičte!
Odborníci tvrdí: intenzivní...
Hemoroidy řešte – možností léčby je dost!
Články: Hemoroidy řešte – možností léčby je dost!
Hemoroidy jsou nezávažné...
Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Články: Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Kardiovaskulární choroby...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x