Bolesti kloubů

Dobrý den, moje problémy se objevily, když jsem začala intimně žít se současným partnerem. Nejdříve jsem měla pálení v pochvě, poté bolesti i v podbřišku a pak ze dne na den na mě padla hrozná únava a začaly mě bolet klouby. Lékařka mě léčila nejdříve na kvasinky ( stěry nevzala ) a když to nezabíralo, tak řekla, že to budou asi streptokoky a napsala mi antibiotika. Hned druhý den jsem cítila úlevu. Jenže po styku s přítelem se problémy vrátily. Nechtěla jsem si jít hned pro další antibiotoka, tak jsem zkusila bylinnou léčbu ( i přes negativní zkušenosti s čínskými bylinami loni,po nich bolesti na krku a v podbřišku, poté zjištěny uzliny na št.zláze a zhoršená cytologie na gyn., po půl roce vše v normálu). Můj problém je spíš určit správné dávkování bylin, obvyklé dávkování je pro mě příliš silné. Přesto jsem nyní vyzkoušela odvar z lapacho - silného přírodního antibiotika. Hned po 2 šálcích přestaly bolet klouby a pálení v pochvě přestalo. Avšak 3.den začly bolesti na krku ( stejné jako po čínských bylinách), v podpaží a v tříslech. Bolesti se zhoršovaly, tak jsem odvar přestala pít. bohužel se mi vrátily bolesti v pochvě, bolesti kloubů a obrovská únava. Obvodní lékařka mi udělala test na protilátky v krvi na streptokoka, ale vyšly negativní. Byla udělána kultivace na gyn., rovněž bez nálezu. Ještě předtím jsem uprosila gynekoložku, aby mi dala antibiotika, protože bolesti se zhoršovaly. Reakce na antibiotika: bolesti v pochvě zmizely 3.den, kolem kloubů se mi udělaly bolestivé uzliny, hlavně na rukou a na kotnících, rovněž na zádech a dělají se každý den nové. Obvodní lékařka mi doporučila Ibalgin, ale ten vůbec nezabírá. Je možné, že pití odvaru z bylin ovlivnilo výsledek testu z krve?, popř. bakterie se stala odolnější? Ovlivnilo výsledky kultivace to, že jsem si dělala koupel z dubové kůry i den před návštěvou i gynekologa? Co byste mi doporučila? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Zánět v pochvě a bolesti kloubů spolu jistě nesouvisi,bylo by nutno udělat laboratorní komplexní vyšetření zánětlivých parametrů a postupovat podle výsledku příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
ahoj janka | Od: tomas jasenak | 11.2.2013 19:22
ahoj janka ako si dopadla s touto diagnozou..lebo ja ju mam tiez,...dostala si sa s toho?
reagovat
ahoj janka | Od: tomas jasenak | 11.2.2013 19:25
a este ak to najdes tak mi daj prosim ta vediet na cislo 0902728773 to je slovensko.dakujem
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: