Bolesti kolene po 2 ask

Dobrý den, je mi 18 let a již jsem prodělala 2 ASK pravého kolene. Loni, 23.04.2013, mi byla provedena druhá artroskopie, nicméně koleno bolí stále. V lékařské zprávě se nachází následující: Složitá operační artroskopie, dig. M2330 Jiné poruchy menisku; mnohočetné lokalizace vpravo. St. p. ASK genus I.dx. Jasně plica resekce infrata mediopat a suprpatel pliky vazy. ..( Možné překlepy lékaře). Zdá se mi, že nález nebyl skoro žádný, tak tedy nerozumím tomu, proč koleno stále bolí. :-( Nyní nemohu mít nohu ve skrčené poloze déle než pár minut, je potřeba ji ihned narovnat. Po jakékoli aktivitě mě noha bolí, ale skoro ani nenatéká. Nejvíce to bolí uvnitř kolene na spodní straně čéšky. Zkoušela jsem si na čéšku lehce poklepat klouby, ale čéška je moc citlivá a jen lehké poklepání způsobí nepříjemnou bolest. Na koleno si kleknout mohu, na čéšku ovšem ne. Žádný úraz jsem od poslední ASK neprodělala, ale tento problém jsem měla již předtím. Má cenu s tímto otravovat lékaře? Nerada bych jako pošetilec šla k lékaři, aby mi pověděl, že mám nohu v pořádku. Je možné, aby tato bolest byla již chronickou, nebo je pravděpodobné, že se srůsty objevily na špatném místě a čéšku blokují? Omlouvám se za vyčerpávající zprávu a děkuji za odpověď. :-)

Odpověď odborníka:

Zpráva není nijak vyčerpávající, Artroskopický nález kolena je velmi důležitý. Stavy , které vedly k provedení artroskopie byly patrně po úrazu, kde došlo k porušení měkkých struktur kloubu především výstelkové chrupavky. Tyto změny úrazu a zásahu se na chrupavce projevují a doléčení je jistě dlouhodobé. Bylo by dobré ještě provést revmatologické vyšetření, zjistit krevními testy případnou aktivitu pojiva a konsultovat stav s revmatologem. Chondroprotektiva mohou být užitečná. Jinak je vhodná pohjybová léčba na rehabilitaci, fyzikální léčba tamtéž dle stavu a zamyslet se nad potřebou a užitečností lázeňské léčby. Nepochybně příznivý by byl i delší pobyt u moře. Jinak zůstat v kontaktu se svým ortopedem. Opakovaně stav konsultovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Články: Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Každá žena má v různých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Laryngofaryngeální reflux – onemocnění časté, a přece neznámé
Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Články: Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Odstranění žlučníku nebývá...
Zachyťte sami včas rakovinu varlete!
Články: Zachyťte sami včas rakovinu varlete!
Rakovina varlat se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: