Bolesti kolene a kyčle

Dobrý den. Obracím se na Vás mým problémem. Asi před rokem mi byla diagnostikována Chondropatie patelly na levém koleni. S ortopedem jsme to řešili injekční léčbou. Na krátkou dobu to zabralo. Šetřila jsem se, nemám v podstatě žádnou větší námahu na klouby. Tímto jsem koleno v podstatě uzavřela. Začínala jsem mít další problémy. A to je bolest kyčlí. Je to bolest poměrně velká, obtěžující, stupňuje se. Vadí mi dlouhé sezením, stáním....poté mám problém s pohybem kloubu. Hledala jsem o bolestech kostí a kloubů na internetu různé články. Narazila jsem na to, že 1 z důvodů bolestí kostí a klubů, by mohlo být nádorové onemocnění kostí. Začínám mít trošku obavy. Je mi 16 let ale díky bolestem kostí a kloubů, se cítím na věk starého člověka. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že bych nádorové onemocnění kostí měla. Děkuji za odpověď, hezký den. Ivana

Odpověď odborníka:

Na základě vašeho popisu je třeba zaměřit vyšetření jiným směrem a to je vyšetření na revmatologii. Při bolestech více kloubů je třeba zhodnotit revmatologickou aktivitu, stav bolestivých kloubů, jejich konsistenci, pohyb a rtg. K potvrzení stavu jsou nezbytné krevní testy, které budou provedeny. Spolupráce ortopeda a revmatologa bude na místě. V současnosti jistě pro chondropatii omezit přetěžování kolena, vyhledat revmatologickou ambulanci a porovést potřebvná vyšetření Podle výsledku potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: