Bolesti ledvin

Dobrý den, mám prosbu. Před cca měsícem a půl jsem prodělala zánět dutin, kašel a poté jsem dostala zánět ledvin. Brala jsem celkem 5x antibiotika. Nyní je mi již téměř dobře, jen mě občas ledviny zabolí a pobolívá mě v podbřišku. Vyšetření moči na bakterie ovšem bylo negativní, 2 x po sobě (urologie i obvodní lékař), ultrazvuk ledvin a moč.cest také dle urologa dopadl dobře a mám přijít až za měsíc na kontrolu. Může močové ústrojí tedy bolet i bez zánětu, třeba jako námaha po té infekci? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud je moč opakovaně negativní, tak je zánět bezpečně přeléčený. Může přetrvávat ještě nepříjemný pocit v obl. podbřišku, ale ledviny by bolest neměly, ty jsou citlivě většinou jen při akutním zánětu ledvin či ledvinné kolice. Při přetrvávání bolestí zad tedy doporučuji dovyšetření cestou praktického lékaře k vyloučení vertebrogenní etiologie. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: