Bolesti podbrisku a miznich uzlin na celem tele

dobry den pane doktore, jiz jedenact mesicu mam velice zvlastni problem, ktery doposud zadny lekar nebyl schopen vyresit. V cervnu minuleho roku jsem dostala neco jako zanet mocovych cest s priznaky rezave bolesti v levem podbrisku a staleho nucenina moceni, ktere se casem rozbehly do celeho bricha. Navstivila jsem nekolik urologu (urografie +cystoskopie)a zadny z nich krome mikrohematurie nic nenasel. Pote nasledovalo nekolik navstev u ruznych gynekologu, internistu, ortopedu (zakriveni lubalni patere) a chirurgu, kteri vyslovili nekolik diagnoz jako kyla, cysta na vajecniku, endometrioza. Bohuzel sonografie to vzdy vyvratila. Byla mi udelana i MR (magneticka rezonance) brisni steny kvuli kyle. Bohuzel bez nalezu. Muj problem zpociva nadale v tom ze muj stav se zhorsuje. Mam silne rezave bolesti miznich uzlin v celem tele, ktere nejsou nikterak zvetsene a lehky edem jen na vulve a v trislech. (prenosne pohlavni choroby 100%vylouceny) Krom toho pocituji i rezavou bolest hluboko ve vagine kolem cervixu, husty hlenovity sekret a svedeni zevniho genitalu. Laboratorni stery jsou negativni. Pry jako u novorozenete.Krevni obraz je podle lekaru v normalu, antidepresiva stav jen zhorsuji. Prijdu si po nich jako otravena. Muj chirurg mi poradil lymfodrenaz kvuli otoku a podporeni imunitniho systemu, coz byla asi chyba. Prvni dojem byl dobry bohuzel do 48 hodin se vse velice zhorsilo. Boli me ke vsemu svaly, kosti a klouby. Zacal palit i jazyk-Cadida byla ale take vyvracena. V noci se nekolikrat kvuli bolesti probudim. Cele telo je ztuhle a mam bolesti jako kdyby me krajeli ziletkou. Prijdu si jak horky brambor, ktery si lekari prehazuji sem a tam bez vyhledu na terapii a to me strasne nici. Nejsem schopna zaradit se do pracovniho procesu, jsem totalne fyzicky, psychicky i dusevne vycerpana, rodina si mysli, ze jsem hypochondr. Do dnesniho dne vim, co vsechno nemam, ale to co me obira o kvalitu zivota, na to se jeste neprislo. Vzdy jsem si myslela, ze v tomto stoleti neni problem stanovit diagnozu. Rada bych se tohoto problemu zbavila, prosim poradte mi kam se jeste mohu obratit a zda existuje moznost nejake kauzalni terapie. Ibalginu a podobnych leku jsem brala jiz na kila a myslim, ze to neni reseni na trvalo. Jsem nekurak,zadne leky stale neuzivam, stravuji se docela rozume: zadne uzeniny, maso zridka (nikdy veprove), celozrnne pecivo, ovoce a zelenina v nekolika dennich davkach, vejce ryby.Jinak piju prevazne jen cistou vodu a zeleninove stavy. Cukr nepouzivam, Mym nejvetsim hrichem je obcas cerna neslazena kava. Omlovam se za tento roman, ale po jedenacti mesicich se toho nasbiralo velice mnoho. Dekuji predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez vyšetření komplexně nic nevyřešíme, nepíšete o menstruaci, kolik vážíte co děláte za práci, jaké jsou obtíže při sexu...moc otázek... uplně přesně není jasný ani v jaké situaci se nastartoval tento komplex příznaků...( opravdu to není typické aby někdy vystřelil jasnou diagnosu a terapii.....ale co třeba- nepomohla by hormonální substituce( věk který je v hlavičce emailu je typický), a či trochu v životě hřešit?:-)- třeba si osladit kávu... kolik tekutiny vypijete? na zklidnní moč cest pravidelně brát brusinkový extrakt---ne žádný urol čaj....vydržte a pátrejte dále.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Články: Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Většina lidí je obeznámena...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
I pivo může způsobit alergii
Články: I pivo může způsobit alergii
Pivo. Jeden z nejstarších a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Články: Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Léčba růstovým hormonem. U...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: