Bolesti v nártu při zvýšené fyzické činnosti

Dobrý den pane doktore, mám problém asi před 2 roky jsem na tréninku špatně kopl do míče a narazil si nárt. Byl jsem u lékaře a ten mi řekl, že nárt mam naražený a ať ho nechám tak 2-3 týdny v klidu. Dostal jsem mast Flector EP Gel a bylo mi poraděno ať nohu leduju. Nohu jsem nechal v klidu přes 5 týdnů bez jakékoliv zátěže protože, jsem dosud student. Ledoval a mazal. Především celý nárt který mě bolel. Až skoro po 2 měsících jsem kopl do balonu a zdálo se, že noha je v pořádku až do doby asi tak 4 měsíce zpátky, kdy jsem na nárt dostal tvrdý šlapák. A od té doby mě nárt bolí. Poslední zápas sezony jsem vynechal a nárt byl v klidu asi tak měsíc. Mazal jsem ho opět mastí Flector. Když nám v červenci začala příprava při 1. tréninku se zdálo všechno v pořádku ale už při 2. jsem začel pociťovat bolest. A při včerejším přípravném zápase to dosáhlo své meze. Odehrál jsem jen 15 minut a musel střídat měl jsem takové bolesti, že ani chladící spreje nepomáhali. A tak se Vás chci zkusit zeptat jestli nevíte co by to mohlo být. Byl jsem v naší nemocnici 3x a pokaždý mi řekli naražený. Mast a ledovat Pak jsem byl u soukromého lékaře, ten mi rovněž řekl naražený. Byl jsem už i v Plzni tam mi rovněž řekli jen naražený stejně jako ve Strakonicích, kde jsem to taky zkusil. Není přece možný, aby jsem si pokaždé když kopnu do míče narazi nohu. Ale zase když mi 6 různých doktorů, řekne to samí tak to asi pravda bude ale moc se mi to nezdá. Prosííííím poraďte mi jsem už tak moc zoufalý, chtěl bych hrát svůj milovaný fotbal ale nemůžu protože mi nikdo není schopný říct co s tím nártem vlastně mam každý řekne naražený a sbohem protože je jim to jedno ale já strašně moc trpim a jsem už z toho nesmírně zoufalý. Předem Vám moc, moc a moc děkuju.

Odpověď odborníka:

Může se jednat o stav po i malé zlomenině v oblasti nártu. Mohl se vytvořit malý pakloub, který nyní dělá potíže. Vyšetření na chirurgii a rtg snímek a možná i při negativním prostém rtg snímku i vyšetření CT. Podle nálezu na těchto snímcích další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x